MINTHIS HILLS: Πήρε σάρκα κι οστά

Θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι που να ξεχωρίζει. Κάτι μοναδικό στη Μεσόγειο, από τις ακτές της Ισπανίας ως τα παράλια της Κροατίας και τα ελληνικά νησιά. Είχαν ωραιότατη τοποθεσία, στρατολόγησαν την αφρόκρεμα της αρχιτεκτονικής και το Minthis Hills πήρε σάρκα και οστά. 

Σε μια έκταση πέντε εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων απλώνεται στην Τσάδα ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα που έγιναν στην Κύπρο. Ένα δημιούργημα πάθους, αφοσίωσης, αναπτυξιακού οράματος και σκληρής δουλειάς. «Ένα  αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που φέρνει νέα διάσταση στον τομέα της ανάπτυξης γης», υπογραμμίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του Minthis Hills Golf Resort, Δημήτρης Ασσιώτης. 

Το έργο, μέχρι στιγμής, εργοδοτεί περισσότερους από 120 εργαζομένους, αριθμός ο οποίος αυξάνεται με την πρόοδο των εργασιών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €600 εκ σε βάθος 10-15 χρόνων.

Το έργο σκοπεύει να αναδείξει και να αξιοποιήσει τη φυσική ομορφιά της Κύπρου, προάγοντας ένα καινοτόμο και σύνθετο προϊόν, που θα περιλαμβάνει πάνω από 500 πολυτελείς κατοικίες με ανέσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, spa και κέντρο ευεξίας, γήπεδα και ακαδημία τένις, κέντρο ιππασίας, πλατεία, επιχειρηματικό και συνεδριακό κέντρο, χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, μονοπάτια μελέτης της φύσης και γήπεδο γκολφ 18 οπών προδιαγραφών πρωταθλήματος, το οποίο θα στηρίζεται σε πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης. «Όλα αυτά καθιστούν το Μinthis Hills μία σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση. Δεν είναι μόνο όνειρο ζωής αλλά και αξία οικονομική, που η πάροδος του χρόνου και οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες δεν την αγγίζουν. Αντίθετα, με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιάζεται, καθιστώντας τη μια καλή και σταθερή επένδυση σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες στον κόσμο», προσθέτει. 

Συνεργασίες

Για τη δημιουργία του έργου η εργοληπτική εταιρεία Pafilia συνεργάστηκε με παγκοσμίου κλάσης εταιρείες, οι οποίες ανέλαβαν τον σχεδιασμό του. Ο κεντρικός σχεδιασμός ανατέθηκε στην Atkins, γνωστή για το ξενοδοχείο Burj al Arab του Ντουμπάι. Αρχιτέκτονες ήταν η πολυβραβευμένη Woods Bagot, ενώ την αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ ανέλαβε η Mackenzie & Ebert. 

Περιβάλλον 

Η όλη ανάπτυξη θα καλύψει μόλις το 3% της συνολικής έκτασης της γης, διατηρώντας αναλλοίωτο τον φυσικό χαρακτήρα της περιοχής, που είναι πλούσια σε ενδημική χλωρίδα. Τo Minthis Hills βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, αφού είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον τόσο στο σχεδιασμό όσο και κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών με σκοπό την διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής.  Ο φυσικός χαρακτήρας θα κυριαρχήσει και θα χαρακτηρίσει την ανάπτυξη.

Γήπεδο γκολφ

Σχεδιάστηκε αρχικά από τον διεθνώς γνωστό στον κόσμο των γκολφέρ, Donald Steel, το 1994 και είναι το παλαιότερο στην Κύπρο. Πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως από τους Mackenzie & Ebert, με τον Tom Mackenzie να υποστηρίζει ότι ελάχιστα γήπεδα στον κόσμο έχουν τόση ομορφιά όσο το Minthis Hills. Βρίσκεται στην Τσάδα, σε ένα τοπίο περιτριγυρισμένο από ορχιδέες, ελιές, καρυδιές, αμυγδαλιές και αμπελώνες. Ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών προδιαγραφών πρωταθλήματος, με δύο λίμνες και πολλές αναπτύξεις να το υποστηρίζουν. 

Εστιατόριο  

Την όλη αρχιτεκτονική υπεροχή συμπληρώνει το πολυτελές εστιατόριο στο Minthis Hills Clubhouse, με θέα τους κήπους και το γήπεδο γκολφ. Η ομάδα των ταλαντούχων chef έχει εκπαιδευτεί δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Michelin Star chef, Alain Ducasse. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενούνται δεξιώσεις και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, ενώ γάμοι και βαφτίσεις ήδη πραγματοποιούνται στο μικρό μοναστήρι του 12ου αιώνα που λειτουργεί εκεί.  


Δημήτρης Ασσιώτης, Εκτελεστικός διευθυντής Minthis Hills Golf Resort

Πόσο σας προβληματίζει και πώς επηρεάζει τη στρατηγική και τις αποφάσεις σας η παρούσα οικονομική κατάσταση; 

Η κυπριακή οικονομία χρειάζεται μεγάλες δομικές αλλαγές και ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2013, τα οποία κλόνισαν την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς. Παρόλα αυτά, ο τομέας της ανάπτυξης γης υπέστη μεγάλο πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008, οπότε οι νέες συνθήκες δεν μας βρήκαν εντελώς απροετοίμαστους. Ως εταιρεία λάβαμε τα μέτρα μας, ώστε να διασφαλίσουμε την πετυχημένη πορεία μας στον τομέα των ακινήτων. Έχω την αίσθηση ότι με τη σκληρή δουλειά και το πείσμα που διαθέτουμε, σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει. Η προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας είναι συλλογική ευθύνη και δεν έχει χρονικό ορίζοντα, αλλά απαιτεί συνέχεια, συνέπεια και κυρίως προσαρμογή στο ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Πόσο ενδιαφέρον υπάρχει μέχρι στιγμής για το Minthis Hills και από ποιες χώρες; 

Το έργο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών, κυρίως, από Μέση Ανατολή, Κίνα, Ρωσία, Λίβανο, Αφρική, Ουκρανία, Σκανδιναβικές Χώρες και αλλού. Προς το παρόν έχουν πουληθεί γύρω στις 40 πολυτελείς κατοικίες και ευελπιστούμε ότι μετά τα επίσημα εγκαίνια της πρώτης φάσης του έργου, που έχουν τελεστεί πρόσφατα, θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και θα προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά στο άνοιγμα καινούργιων αγορών.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο