ΠΑΣΕΧΑ: Ερωτήματα για διαρροή εγγράφων BOCY

Τη δική του έρευνα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή του περασμένου Αυγούστου με τίτλο «Κατά συρροήν διαρροές από BOCY» και ειδικότερα για διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της τράπεζας προς τρίτους, έχει διενεργήσει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο ΠΑΣΕΧΑ με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει θέτει ερωτήματα προς το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου αλλά και προς τη Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα αυτά έχουν ως εξής: «Τι προνοεί το καταστατικό της Τράπεζας Κύπρου σε περίπτωση διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών και κατά πόσο το ΔΣ εφάρμοσε τις σχετικές πρόνοιες του στη περίπτωση του προέδρου της επιτροπής ελέγχου; Ενώ έχουν παρέλθει περίπου τρεις μήνες από την ενημέρωση της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Κύπρου να ασκεί ακόμα τα καθήκοντά του και μάλιστα να διεκδικεί επανεκλογή; Γιατί η ΚΤ δεν προέβη σε μια εις βάθος έρευνα καλώντας σε παραστάσεις όλα τα εμπλεκόμενα μέρη περιλαμβανομένου του εσωτερικού ελεγκτή ή μήπως αρκέστηκε στις επεξηγήσεις του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου; Πως αλλιώς εξηγείται η στάση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου να ζητά και την παραίτηση του εσωτερικού ελεγκτή;».

Ο ΠΑΣΕΧΑ καλεί την Επιτροπή Θεσμών και Αξιών να εξετάσει το σοβαρό αυτό θέμα καθώς η έκδηλη ανεπάρκεια που παρουσιάζει σήμερα στην εποπτεία η Κεντρική Τράπεζα είχε προκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον τόπο.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων όλων των προτεινόμενων υποψήφιων μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα για να τοποθετηθούμε εκ νέου», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP