PROMOTIONAL: Alliott Partellas Kiliaris: Πιστοποιώντας το όραμα

Το ανθρώπινο δυναμικό της Alliott Partellas Kiliaris Ltd, μέσω του οποίου προσφέρονται οι υπηρεσίες της, αναπόφευκτα αποτελεί το κέντρο προσοχής της. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994 και συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής. Από το 2004 είναι πλήρες μέλος του Alliott Group, ενός διεθνούς δικτύου ανεξάρτητων ελεγκτικών εταιρειών, φορολογικών και νομικών συμβούλων, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες με 160 και πλέον μέλη.

Η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών σε εταιρείες, όπως: Ελεγκτικές και υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου, τήρηση λογιστικών βιβλίων, φορολογικές συμβουλές, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι δύο διευθυντές της είναι οι Αντώνης Παρτέλλας - εγκεκριμένος λογιστής, μέλος του ΣΕΛΚ, του ICAEW και του STEP (Society of Trust and Estate Practitioners) και Στέλιος Κοιλιάρης - εγκεκριμένος λογιστής, μέλος του ΣΕΛΚ και του ACCA.

Η εταιρεία εργοδοτεί 30 άτομα. Το προσωπικό της αποτελείται από εξειδικευμένους λογιστές, ελεγκτές και διοικητικό προσωπικό.

Άνθρωποι vs κρίση
Η Alliott Partellas Kiliaris, εν μέσω οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα το 2013, αποφάσισε ότι για να μπορέσει να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, έπρεπε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών της προς τους πελάτες. 

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, μέσω του οποίου προσφέρονται οι υπηρεσίες της, ήταν αναπόφευκτα το κέντρο της προσοχής της. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία για συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης, με βάση το πρότυπο Investors in People, αποφάσισε να λάβει μέρος χωρίς δισταγμό. Έτσι, αφού το προσωπικό έτυχε της κατάλληλης εκπαίδευσης από επαγγελματίες συμβούλους (epimorphosis training), κατάφερε να αποκτήσει το πρότυπο τον Ιανουάριο του 2014.

Προτού εφαρμόσει το πρότυπο, η εταιρεία δεν είχε συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους. Με την εφαρμογή του, όμως, και κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ διεύθυνσης και προσωπικού, έχει συγκεκριμενοποιήσει το όραμα, την αποστολή, καθώς και τις εταιρικές της αξίες. Έχουν τεθεί στρατηγικοί στόχοι για τα επόμενα τρία χρόνια και ακολούθως τέθηκαν άλλοι ανά τμήμα, καθώς και προσωπικοί για κάθε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού. Με άλλα λόγια, έχουν ευθυγραμμιστεί οι ατομικοί και τμηματικοί στόχοι με εκείνους της εταιρείας.

Επίτευξη στόχων 
Τα μέλη του προσωπικού, γνωρίζοντας ότι με το να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους βοηθούν στην επίτευξη της στρατηγικής του τμήματός τους και της εταιρείας γενικότερα, είναι πιο ενθουσιώδη με την εργασία τους, νοιώθουν ότι εκτιμάται η προσπάθειά τους και αισθάνονται περισσότερο την εταιρεία σαν δική τους. Η αποδοτικότητα του προσωπικού έχει βελτιωθεί και γίνεται πιο σωστή κατανομή εργασίας από το διευθυντικό προς το κατώτερο προσωπικό. Επίσης, τα μέλη του προσωπικού ενθαρρύνονται στο να εισηγούνται καινούργιες ιδέες για βελτίωση της αποδοτικότητάς τους, καθώς και οποιουδήποτε τομέα των εργασιών της εταιρείας. Τέλος, η διευθυντική ομάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σωστής και συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού, έχει προχωρήσει με την εφαρμογή εκπαιδευτικού πλάνου για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ έχουν εισαχθεί και σύγχρονοι μέθοδοι αξιολόγησης. 

Αντώνης Παρτέλλας, διευθυντής

«Η πιστοποίηση με το πρότυπο Investors in People έχει βοηθήσει την εταιρεία μας να διαφοροποιηθεί και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της. Παράλληλα, η εταιρεία διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την υπεροχή των ανθρώπων σε επίπεδο τεχνογνωσίας, επιβράβευσης και εξέλιξης».


ALLIOTT PARTELLAS KILIARIS LTD
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 875111
Φαξ: 00357 22 765611
Ιστοσελίδα: http: www.pkcy.com
E-mail: info@pkcy.com

Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Investors in People του τεύχους Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024