powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered byEurobank - Οικονομία | Κύπρος

Εγχειρήσεις με ιδιωτικό νυστέρι

Λύση στο πρόβλημα των λιστών αναμονής επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υγείας.  Με στόχο τον περιορισμό των λιστών αναμονής, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επιχορήγηση επεμβάσεων ασθενών από ιδιώτες γιατρούς. Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα οποία θα γίνονται οι εγχειρήσεις θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία των προσφορών. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι εγχειρήσεις ασθενών που παραπέμπονταν στον ιδιωτικό τομέα, ήταν όσες δεν γίνονταν στον δημόσιο τομέα. Πλέον, σε όσες εγχειρήσεις παρουσιάζουν μεγάλες λίστες αναμονής θα αποστέλλονται ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα. Θα υπάρξει, δηλαδή, συμφωνία δημοσίου- ιδιωτικού τομέα ως προπομπός της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Από 1η Δεκεμβρίου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής τη Δευτέρα στη Βουλή,  το υπουργείο Υγείας προχωρεί  από 1η Δεκεμβρίου σε προσφορές  για εγχειρήσεις που παρουσιάζουν μεγάλο χρόνο αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως ανέφερε παλαιότερα, πρόκειται για επεμβάσεις ομφαλοκήλης, βουβωνοκήλης, ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και καταρράκτη με φακοθρυψία. Στόχος του μέτρου σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;