Εθνικό Συμβούλιο υπό τη σκιά του Barbaros

Συνέρχεται τη Δευτέρα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο ενώ η Άγκυρα κινείται προς υλοποίηση των απειλών της για ενεργοποίηση της οδηγίας NAVTEX και έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που αρχίζει στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του στο Μιλάνο με σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα αναμένει να ακούσει από τα κόμματα θέσεις και προτάσεις για το πώς προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Εθνικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνέλθει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει μια συζήτηση πάνω στο Κυπριακό, πριν τις τελευταίες εξελίξεις με τις τουρκικές απειλές και την έκδοση της οδηγίας προς ναυτιλλομένους την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ατζέντα θα διαφοροποιηθεί καθώς η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο πώς θα ενεργήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

Αρχίζει ανατολικά της Κύπρου άσκηση του ρωσικού ναυτικού 


Σε μια άλλη εξέλιξη, αρχίζουν τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των ακτών της Συρίας, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Αμμόχωστο, οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 23 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια έκταση 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία δεσμεύτηκε με την έκδοση ΝΟΤΑΜ κατόπιν άδειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της άσκησης θα γίνουν βολές ρουκετών.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, πλοία από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με επικεφαλής το ναύαρχο Αλέξανδρο Βίτκο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΑΔΜΗΕ: Καλωδιακός σταθμός προσαιγιάλωσης οπτικών ινών δημιουργείται στην Κρήτη
Επιστολή Γ. Παπαναστασίου προς Chevron για στοχευμένες ενέργειες εντός εξαμήνου
Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό-Απώλειες άνω του 3%
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
Φυσικό αέριο: Ασανσέρ οι τιμές στη Βρετανία-Υποχωρεί η παραγωγή αιολικής ενέργειας
OPEC: Η παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο
Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο