ΠΑΣΥΜΕ: Περισσότερα τα θετικά από ωράριο

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΑΣΥΜΕ) χαιρετίζει την προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων του εμπορίου με τη θεσμοθέτηση του νέου ελεύθερου ωραρίου, αναφέροντας παράλληλα ότι "επιβάλλεται η προσαρμογή όλων μας στα νέα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του τόπου μας για να εξέλθουμε το συντομότερο από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση".

Σε ανακοίνωση, στην οποία ο ΠΑΣΥΜΕ αναφέρεται σε ενημέρωση που προέβη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα αποτελέσματα και την επίδραση του νέου ωραρίου στην αναχαίτιση της ανεργίας, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι "το νέο μέτρο είναι βοηθητικό στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας με αύξηση των εσόδων τόσο των επιχειρήσεων όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Επιβάλλει να εργαστούν όλες οι επιχειρήσεις σκληρότερα και περισσότερο με ένα ελεύθερο ωράριο το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών", αναφέρει, προσθέτοντας παράλληλα ότι το νέο ωράριο "βοηθά στην αναχαίτιση της ανεργίας με θετικά οικονομικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων".

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΜΕ, "κάθε νέο μέτρο δεν μπορεί να μην έχει και κάποιο αρνητικό αντίκτυπο", όταν όμως το αρνητικό", όπως αναφέρει, "είναι υποδεέστερο του θετικού τότε δεν τίθεται θέμα το αρνητικό να λειτουργεί ως εμπόδιο".

"Στηρίζουμε αυτό που έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα και αυτό κατά την άποψη μας είναι το ελεύθερο ωράριο", καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Δειτε Επισης

Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε