powered by

Πούφος: Ο κόσμος δεν πληρώνει

Επέμεινε στη θέση πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα εάν περάσουν από τη βουλή τροποποιητικές νομοθεσίες για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας ο διευθυντής του τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος.

Οι τροποποιήσεις στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας που προτάθηκαν σχεδόν από όλα τα κόμματα συζητήθηκαν εκ νέου σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τον κ. Πούφο να επιμένει πως δεν μπορούν πλέον να γίνουν οι όποιες αλλαγές πλην της πρότασης της κυβέρνησης για εξαίρεση των πρώτων 5χιλ. ευρώ.

Όπως εξήγησε, ήδη εισπράχθηκαν ποσά τόσο από Κύπριους όσο και αλλοδαπούς και οι όποιες τροποποιήσεις θα έχουν επιπρόσθετο κόστος.

Συμπλήρωσε επίσης πως πολλοί πολίτες δεν καταβάλουν το φόρο αναμένοντας να δουν τι θα αποφασίσει η βουλή. «Πρέπει να τερματιστεί αυτή η αβεβαιότητα», τόνισε. Από τα 140εκ. ευρώ που υπολογίζεται να προέλθουν από τη συγκεκριμένη φορολογία, έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα μόνο 15εκ. ευρώ. «Την ίδια ώρα δεν γνωρίζουμε ούτε την εισπραξιμότητα του συγκεκριμένου φόρου», πρόσθεσε ο κ. Πούφος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ ήδη στάληκε η φορολογία σε 97χιλ. πολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων κάτω από 40χιλ. ευρώ.

«Θα είμαστε σε δυσμενή θέση αν έρθει το 2014 και δεν έχουν μαζευτεί τα 140εκ. ευρώ», πρόσθεσε για να υπενθυμίσει πως τον τελικό λόγο έχει η τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ. Πούφο, η τρόικα είναι ενημερωμένη για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις πρώτες 5χιλ. ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Κώστας Κουμής: Υποσχόμενη και σημαντική για τον τουρισμό της Κύπρου η αγορά των ΗΑΕ-Τα οφέλη από το Investopia
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης