Πανεπιστημίο Brighton: Μελέτη για το κυπριακό all inclusive
08:19 - 13 Σεπτεμβρίου 2013
Με τον επίκουρο καθηγητή του πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας Ιωάννη Παντελίδη συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Παντελίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο από την περασμένη Κυριακή με την ομάδα του, διενεργεί μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες του all inclusive μπορούν να βγουν και εκτός ξενοδοχείων και να ξοδέψουν χρήματα σε κέντρα αναψυχής.
Ο κ. Παντελίδης, όπως αναφέρεται, συνομίλησε με το ΔΣ ΣΙΚΑΠ, άκουσε τις απόψεις του και παρέθεσε τις δικές του προτάσεις, έτσι ώστε να τα λάβει όλα υπόψη του στην τελική του μελέτη.
Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν τρόποι "να βγάλουμε" τους τουρίστες του all inclusive από τα ξενοδοχεία και ένας από αυτούς είναι - όπως είπε - η δημιουργία ενός χώρου από τους εστιάτορες όπου θα δίνουν πληροφορίες για τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, θα γίνονται φεστιβάλ γευσιγνωσίας και διάφορες άλλες δραστηριότητες, ούτως ώστε ο τουρίστας να έχει επιλογές. Χρειάζεται όμως, είπε, όλα να γίνουν με επαγγελματισμό και μεγάλη οργάνωση.
Ο κ. Παντελίδης, θα συναντηθεί ακόμη με διάφορους φορείς του τουρισμού και ιδιαίτερα με ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και θα παραδώσει την τελική του έκθεση γύρω στα Χριστούγεννα, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ ευχαρίστησε τον κ. Παντελίδη για την όλη προσπάθεια που καταβάλλει αλλά και το χρόνο που διέθεσε για να συναντηθεί μαζί του και του παρέδωσε σχετική επιστολή, στην οποία καταγράφεται το ιστορικό του Συνδέσμου, τα 450 μέλη που εκπροσωπεί, και οι πολλές προσπάθειες που έχει καταβάλει για σωστή εξυπηρέτηση και εκπαίδευση των υπαλλήλων, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, και προσαρμογής στο κυπριακό περιβάλλον.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επισιτιστικής βιομηχανίας, προσθέτει ο Σύνδεσμος, είναι η μη κατοχύρωση του επαγγέλματος, η μη κατηγοριοποίηση των κέντρων με την ταυτότητα του προϊόντος κάθε επιχείρησης, ο μη αυστηρός έλεγχος ιδιοκτητών και διευθυντών αναφορικά με τα προσόντα και τις γνώσεις τους, και τα κριτήρια και οι γνώσεις των υπαλλήλων αναλόγως εργασίας.