KPMG: Εταιρική ICT στήριξη

Η KPMG στην Κύπρο προσφέρει υπηρεσίες ICT από το 1990, υποστηρίζοντας τους πελάτες της στην επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών τους στόχων.

«Tα εξειδικευμένα στελέχη μας αξιοποιούν τις τεράστιες δυνατότητες που οι νέες λύσεις πληροφορικής μπορούν να προσφέρουν, έχοντας, παράλληλα, επίγνωση των κινδύνων που ενέχονται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και των ευθυνών της διοίκησης στη διαχείριση των κινδύνων αυτών», αναφέρει ο Γιώργος Τζιωρτζής, Διοικητικός Σύμβουλος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διοίκησης, KPMG Limited.

Οι υπηρεσίες ICT του οίκου μας περιλαμβάνουν:
IT Strategy & Performance: Η υιοθέτηση μίας αποτελεσματικής στρατηγικής πληροφορικής βοηθά τους οργανισμούς στο να διασφαλίσουν ότι τα πληροφοριακά τους συστήματα παράγουν «αξία» στον οργανισμό, ευθυγραμμισμένα με τη γενικότερη στρατηγική του.

ERP Advisory: Οι υπηρεσίες, συνδυασμένες με την εμπειρία μας, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και προκλήσεων, σε σχέση με την εφαρμογή ενός συστήματος ERP, όπως: Διαμόρφωση στρατηγικής, επιλογή, ανάπτυξη, διαμόρφωση, εφαρμογή, έλεγχος, λειτουργία και παρακολούθηση ενός συστήματος.

IT Project Advisory: Ανεξάρτητα με το είδος του έργου, η KPMG μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να εφαρμόσουν κατάλληλες στρατηγικές, διαδικασίες και ελέγχους για μείωση του κινδύνου αποτυχίας ενός έργου, υπέρβασης του προϋπολογισμού, αλλά και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, μέσω της ορθής διαχείρισης και παρακολούθησης, αλλά και της επιτυχούς ευθυγράμμισής του με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

    
Information Protection & Business Resilience: Οι επαγγελματίες μας παρέχουν υπηρεσίες για όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας των πληροφοριών, σε περιοχές, όπως: Έλεγχοι ασφαλείας (penetration testing/vulnerability assessment), επιχειρησιακή συνέχεια και αποκατάσταση από καταστροφές, διαχείριση ταυτοποίησης και πρόσβασης (identity and access management), αρχιτεκτονική ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, διακυβέρνηση ασφάλειας συστημάτων και ενδυνάμωση της επιχειρησιακής κουλτούρας σε θέματα ασφάλειας.

Business Intelligence: Η ομάδα Business Intelligence της KPMG προσφέρει στους πελάτες υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων και διαμόρφωσης συστημάτων πληροφορικής για τον καθορισμό επιχειρηματικών στόχων, μέσω ανάλυσης, προσαρμογής και ορθής διάχυσης της πληροφόρησης, που αφορά στη λειτουργία της επιχείρησης, με στόχο να καθοδηγήσει τις επιχειρησιακές αποφάσεις και δραστηριότητες, ώστε να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


IT Architecture and Infrastructure: Οι Υπηρεσίες Αρχιτεκτονικής και Υποδομής Πληροφορικής εστιάζουν στην υποστήριξη αποφάσεων και ενεργειών που αφορούν στην εφαρμογή και υιοθέτηση τεχνολογίας, αποτελώντας συχνά μέρος ευρύτερων στρατηγικών πληροφορικής ενός οργανισμού.

IT Attestation: Οι Υπηρεσίες Επιβεβαίωσης βοηθούν οργανισμούς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε τρίτους φορείς, να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των φορέων αυτών, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων μερών (κυρίως των ελεγκτών των τρίτων φορέων), σε σχέση με το περιβάλλον διαχείρισης των υπηρεσιών που παρέχονται σε τρίτους και τις δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται από τον οργανισμό, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια των υπηρεσιών αυτών. Η ομάδα της KPMG διαθέτει σημαντική εμπειρία στις υπηρεσίες αυτές και στην έκδοση σχετικών εκθέσεων βάσει του διεθνούς προτύπου ISAE 3000.

Πόσο διαδεδομένη είναι η υπηρεσία ICT της KPMG στην Κύπρο και ποιοι απαρτίζουν το πελατολόγιό σας;
Οι υπηρεσίες ICT που προσφέρει ο οίκος μας είναι ευρέως διαδεδομένες και αυτό όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά το πελατολόγιό μας, το οποίο αποτελείται κυρίως από κυβερνητικούς φορείς, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, ασφαλιστικές και αεροπορικές εταιρείες, οργανισμούς υγείας, εταιρείες πληροφορικής και άλλες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο.

Πώς χειρίζεστε τον ανταγωνισμό και τι είναι αυτό που σας δίνει πλεονέκτημα;
Με μια ομάδα συμβούλων, η οποία είναι μαζί για αρκετά χρόνια, με τεχνική αρτιότητα και με πολύπλευρη και πλούσια εμπειρία σε πολλούς τομείς είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρακτικές και εφαρμόσιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες, που βοηθούν τους πελάτες μας στην επίτευξη των στόχων τους και στην ορατή βελτιστοποίηση της αποδοτικότητάς τους.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για τη συγκεκριμένη υπηρεσία;
Στόχος μας είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου ICT υπηρεσιών, που ο οίκος μας προσφέρει, όπως επίσης και η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Το θέμα δημοσιεύεται στο Special Advertising Supplement: ICT στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business
 

Δειτε Επισης

Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Cyta: Σε εξέλιξη περιστατικό απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων sms-Συστήνει προσοχή
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL