ΜΤΝ: Ένας χρόνος Open Coffee Cyprus

Ένα χρόνο ζωής συμπληρώνει το Open Coffee Cyprus, η πρώτη πλατφόρμα επικοινωνίας για την επιχειρηματική/τεχνολογική κοινότητα της Κύπρου και πραγματοποιεί την έκτη συνάντησή της στις 22 Μαΐου, στο Wherehaus 612, με την υποστήριξη της ΜΤΝ.

Το έκτο, επετειακό Open Coffee Cyprus γιορτάζει τα γενέθλιά του φιλοξενώντας στην Κύπρο πέντε ομιλητές από Ελλάδα και Κύπρο, τα δύο μεγαλύτερα coworking spaces της Αθήνας, τέσσερις startups και εκπροσώπους δύο διεθνών θεσμών: του Startup Live, το οποίο εντάσσεται στο θεσμό των START Europe και Pioneer’s Festival και του Startup Weekend, το οποίο υποστηρίζεται από το Global Entrepreneurship Week.

Το Open Coffee Cyprus έχει θέμα «The how-to session». Είναι αφιερωμένο σε εφαρμοσμένες λύσεις, πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις για τις διαδικασίες στα πρώτα βήματα. Χαρακτηριστικά, στην αίθουσα θα γίνει pitch training, ενώ θα ανακοινωθεί και επίσημα το 1ο STARTup LiVE Cyprus, o πρώτος στην Κύπρο τριήμερος διαγωνισμός αποκλειστικά αφιερωμένος στην μετατροπή μιας start up ιδέας σε πράξη.

Οι ομιλητές είναι του 6ου Open Coffee Cyprus είναι:

Σταύρος Μεσσίνης – ex Colab, Athens StartupWeekend, Founders Meal και Hellenic Start-up Association: Ο Σταύρος μας μιλά για την δημιουργία των coworking spaces και την καθημερινότητα των startup σε αυτά. Παράλληλα εφαρμόζει pitch training στην αίθουσα του Open Coffee Cyprus.

Ιωάννης Δοξάρας – Warply, Niobium Labs: O Ιωάννης μας εξηγεί πώς ένα local startup μπορεί να μπει στη παγκόσμια αγορά, να εξασφαλίσει $500.000 σε seed funding για bootstrap & early stage businesses, πώς γίνεται να ζεις ανάμεσα σε δύο ή τρεις ηπείρους ταυτόχρονα και ποια είναι τα στάδια της επέκτασης ενός startup.

Ειρήνη Παπαγιαννούλη - STARTup Live Athens & Loft2Work coworking space– η Ειρήνη μοιράζεται μαζί μας την τριήμερη εμπειρία της στην παρακολούθηση ομάδων startup κάτω από την πανευρωπαϊκή ιδέα του Startup Live & του Pioneers’ Festival.

Αντώνης Λοϊζίδης – frontistirio.com – e-learning: Ο Αντώνης μας περιγράφει πώς η διαδικασία της εκπαίδευσης μεταφέρεται online, τα προβλήματα που έχει ένας Κύπριος στην εξεύρεση χρηματοδότησης και την αλλαγή της ζωής κάποιου που αποφασίζει να ξεκινήσει ένα startup.

Θεόδωρος Παναγιώτου – CIIM: Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ μοιράζεται μαζί μας σημαντικά ευρήματα για την λειτουργία διαφόρων incubators & accelerators,  angel & venture  capital funds,  and  start-ups καθώς και μερικά από τα μέτρα εισήγησης στην κυβέρνηση για προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Το Open Coffee είναι ένας διεθνής θεσμός που επιδιώκει τη δικτύωση πρόσωπων με κοινά ενδιαφέροντα, εμπνέει τους ανθρώπους με νέες προτάσεις, καλλιεργεί την καινοτομία και το επιχειρείν, διαδίδει τις νέες τεχνολογίες. Μέχρι σήμερα το Open Coffee Cyprus είχε συνολικά 1000+ συμμετοχές από το κοινό και 41 ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό.
Η ΜΤΝ προσφέρει πάντα περισσότερα:     Μέσω του Open Coffee Cyprus, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου, σε bloggers, developers, δημοσιογράφους, marketers, επαγγελματίες της επικοινωνίας, “nerds”, νέους επιχειρηματίες και γενικότερα ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και να κάνουν περισσότερα να γνωριστούν, να συζητήσουν, να αναπτύξουν ιδέες σχετικά με τις startup.

 

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως