Vivartia: Προχωρά η επένδυση στο Abu Dhabi

Στο στάδιο της υλοποίησης έχει εισέλθει η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής γάλακτος που υλοποιεί ηVivartia Συμμετοχών, θυγατρική του ομίλου MIG, στο Abu Dhabi.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, οι τεχνικές μελέτες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και οι προκαταρκτικές εργασίες κατασκευής της μονάδας, σε έκταση 1.600 στρεμμάτων, έχουν ήδη ξεκινήσει. Όπως έχει ανακοινωθεί, στόχος είναι να τεθεί σε αρχική λειτουργία προς το τέλος του 2014.

Η κατασκευή της μονάδας υλοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της Vivartia με τη Exeed Industries, τον βιομηχανικό βραχίονα της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), που προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στον επιχειρηματικό τομέα τροφίμων και γεωργίας στα ΗΑΕ, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Η κοινή εταιρείας που θα δραστηριοποιεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, σε μια αγορά που αριθμεί περισσότερους από 330 εκατομμύρια καταναλωτές και εκτείνεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, μέχρι την Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία, το Μαρόκο, το Ιράν και το Ιράκ.

Από την διάθεση των προϊόντων της(γαλακτοκομικά, χυμοί κ.ά.) σε συνολικά14 χώρες της περιοχής, η Vivartia προσδοκά να αντλεί έσοδα της τάξης των 160 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με αύξηση των σημερινών πωλήσεων της Vivartia περίπου κατά 25%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της MIG όπως περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το 2012 οι πωλήσεις του κλάδου Τροφίμων και Γαλακτοκομικών παρουσίασαν μείωση της τάξης του 8,6% και ανήλθαν σε 610,5εκατ.ευρώ, έναντι 667,9 εκατ. ευρώ το 2011.

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

EBRD: Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία (πίνακες)
Πόσο αυξάνει ο τουρισμός το ελληνικό ΑΕΠ-Τι έδειξε μελέτη
JP Morgan: Γιατί συνεχίζει να προτείνει τα ελληνικά ομόλογα-Οι εκτιμήσεις για την οικονομία
Τα δύο τεστ που έρχονται για την ελληνική οικονομία
Πώς επηρεάζει τους Έλληνες εξαγωγείς η κρίση στη Μέση Ανατολή
Ελλάδα: Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις λαϊκές αγορές
«Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων»
Έκρηξη άμεσων ξένων επενδύσεων 62% την τελευταία τριετία στην Ελλάδα
Ελλάδα: Άνθηση της αγοράς ακινήτων-Ζήτηση από τα «μπετά» με επίκεντρο τις νέες αναπτύξεις
Εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν και πότε απαγορεύεται