UCLan Κύπρου: Ένα Πρότυπο Ποιότητας

Με την δημιουργία ενός νέου Ιδιωτικού Πανεπιστημιού του University of Central Lancashire Κύπρου θεωρώ ότι ο στόχος της Κύπρου να αναδειχθεί εως περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης και έρευνας μπορεί να επιτευχθεί. Το UCLan Κύπρου λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασίλειου,απονέμει κοινά πτυχία (joint degrees), που αναγνωρίζονται τόσο από την Κύπρο όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το UCLan Κύπρου είναι ένα έργο μεγάλης χρηματικής επένδυσης, με στόχο την διασφάλιση υψηλών προδιαγραφών και ποιότητάς στην εκπαίδευση με ολοκαίνουργιες κτηριακές εγκαταστάσεις, στην Πανεπιστημιούπολη μας στην Πύλα, στην επαρχία Λάρνακας. Το στρατηγικό όραμα και αποστολή του UCLan Κύπρου είναι να οικοδομήσει ένα κορυφαίο, σύγχρονο πανεπιστήμιο με παγκόσμια εμβέλεια στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία και Αφρική), παρέχοντας Ανώτατη Βρετανική Εκπαίδευση και ποϊοτικά πρότυπα. Είναι ένα μοντέρνο Πανεπιστήμιο που αναγνωρίζεται για τη δέσμευσή του στην εξέχουσα έρευνα, καινοτόμο μάθηση, πολύτιμη προσφορά στα θέματα αποκατάστασης φοιτητών,και παροχή μίας μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας. Το UCLan Κύπρου είναι ένα αυτόνομο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έχει αξιολογηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ) με αυτόματη αναγνώριση από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ).

Διασφάλιση Ποϊότητας

Κορυφάια προτεραιότητα του UCLan Κύπρου είναι η διασφάλιση των προτύπων και της ποιότητας στη παρεχόμενη ανώτατη εκπαίδευση.  Πως ορίζουμε όμως το πρότυπο και την ποιότητα; Ακαδημαϊκό πρότυπο είναι το ελάχιστο επίπεδο που θα πρέπει να φτάσει ενας φοιτητής για να πετύχει στις σπουδές του και να επιτύχει αναγνώριση. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι τα πρότυπα δεν θα πρέπει να διαφέρουν από τους φορείς παροχής εκπαίδευσης. Η Ακαδημαϊκή ποιότητα ορίζεται ως κατά πόσο σωστά οι φορείς παροχής εκπαίδευσης υποστηρίζουν την μάθηση. Την διδασκαλία, την μαθησιακή υποστήριξη, την αξιολογηση και την υφισταμένη  υποδομή. Η Διασφάλιση Ποϊότητας ειναι η διαδικασία ελέγχου ότι τα πρότυπα ικανοποϊούν τις συνφωνημένες προσδοκίες.
Η Ποιότητα διασφαλίζεται με μια σειρά ασφαλιστικών δικλείδων. Ο Ποϊοτικός κώδικας (Quality Code) αποτελείται από τρία μερη:
•    Ρύθμιση και διατήρηση όριων στα ακαδημαϊκά πρότυπα
•    Διασφάλιση και ενίσχυση της ακαδημαϊκής ποιότητας
•    Πληροφορίες σχετικά με την παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Υπεύθυνοι για τα πρότυπα και την ποιότητα ειναι τα πανεπιστήμια (κρατικά και ιδιωτικά) τα οποία είναι γενικα ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Διεθνής πιστοποίηση / αναγνώριση

Η Σχολή Διοίκησης και Επιχειρήσεων του UCLan Κύπρου συνεργάζεται με επαγγελματικούς φορείς του Ηνωμένου Βασίλειου όπως στη λογιστική με το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA, 9 εξαιρέσεις), το Chartered Institute of Management Accountants (CIMA, 9 εξαιρέσεις) και το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία (ICAEW, 7 εξαιρέσεις)). Το Πτυχίο Νομικής (LLB) του UCLan Κύπρου είναι το μόνο στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από το Κοινό Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (JASB) της Αγγλίας και της Ουαλίας που αντιπροσωπεύει την Αρχή Δικηγόρων & Νομικών Συμβούλων και την Bar Standard Board (οι ρυθμιστικοί φορείς για τους νομικούς συμβούλους και τους δικηγόρους στην Αγγλία και την Ουαλία). Ως εκ τούτου, η Νομική στο UCLan Κύπρου, αναγνωρίζεται ως ένα υψηλού βαθμού πτυχίο, που προσφέρει απαλλαγή από το ακαδημαϊκό στάδιο της επαγγελματικής νομικής κατάρτισης για όσους επιθυμούν να γίνουν Νομικοί Σύμβουλοι ή δικηγόροι. Επίσης, η Νομική του UCLan Η.Β έχει αναγνωριστεί διεθνώς με την είσοδο του προγράμματος στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια μέσω της παγκόσμιαςκατάταξης "QS 2012".Το πτυχίο Μαθηματικών του UCLan κατατάσσεται στην τιμητική 5η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2012, βάσει του αξιόπιστου πίνακα "Guardian League Table 2012". Το UCLan  Κύπρου κατέκτησε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 30 υποψηφιότητες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σαν η Πανεπιστημιούπολη με την πιο προηγμένη και καινοτόμο Οπτικο-Ακουστική Τεχνολογία.
 

Δειτε Επισης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας
Οι προκλήσεις του μελλοντικού ηλεκτρικού συστήματος της Ε.Ε.
Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία