Η μεγάλη επιστροφή της BlackBerry

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της BlackBerry και ο λόγος που έχασε το παιχνίδι ήταν το παλιό λογισμικό της και το φτωχό App World. Η εταιρεία επιστρέφει δυναμικά, αφήνοντας το όνομα RIM και την ιστορία που το συνοδεύει στο παρελθόν, και είναι έτοιμη να κατακτήσει την αγορά.

Την τελευταία της μάχη ετοιμάζεται να δώσει η BlackBerry – όπως επίσημα ονομάζεται πλέον η εταιρεία – με το λανσάρισμα νέου λογισμικού και δύο συσκευών smartphone. Το BlackBerry 10 είναι ένα ολοκαίνουργιο και εντελώς διαφορετικό λογισμικό από αυτά που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα η εταιρεία. Το νέο λογισμικό κατασκευάστηκε αποκλειστικά για οθόνες αφής και έχει πολλά κοινά με το iOS της Apple και το Android της Google, με τις εφαρμογές να είναι το κεντρικό σημείο της οθόνης. Η εταιρεία, βέβαια, δήλωσε ότι το νέο λογισμικό θα ρίξει σε δεύτερη μοίρα τα «απαρχαιωμένα» λογισμικά των δύο αντιπάλων μεγαλύτερων της.

Παράλληλα, λάνσαρε δύο συσκευές smartphone, στις οποίες εφαρμόζεται το νέο λογισμικό. Το BlackBerry Z10 λειτουργεί αποκλειστικά με οθόνη αφής και το Q10 λειτουργεί με οθόνη αφής και το κλασσικό πληκτρολόγιο για το κοινό που το προτιμά.

Το ζήτημα είναι ότι το νέο λογισμικό πρέπει να συνοδεύεται από εφαρμογές. Είναι γνωστό ότι το App World της BlackBerry ήταν το φτωχότερο από το 2007 που μπήκαν στην αναμέτρηση η Google και η Apple. Σύμφωνα όμως με πηγές, η εταιρεία έχει ετοιμαστεί ένα μοτίβο προσαρμογής των εφαρμογών στο νέο λογισμικό, που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αξιοποιήσουν τον ίδιο σχεδιασμό που θα χρησιμοποιούσαν στο App Store (Apple) και Google Play. Φήμες θέλουν τις εφαρμογές Facebook, Skype, Kindle, Twitter, Angry Birds, ESPN και Flixter να βρίσκονται ήδη στο κατάστημα. Επίσης, υπολογίζεται ότι θα προστεθούν άλλες 70 χιλιάδες εφαρμογές μέσα στις επόμενες μέρες.

Φήμες για αποτυχία

Βέβαια, οι 70 χιλιάδες εφαρμογές είναι πολύ μικρό νούμερο σε σύγκριση με τις 800.000 της Apple. Ακόμα και η Microsoft που δεν θεωρείται μεγάλος παίκτης έχει 150.000 εφαρμογές. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να αδικήσει αυτούς που θέλουν την BlackBerry να χάνει και τη τελευταία μάχη για επιβίωση.
 

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως