600 υποτροφίες προσφέρει το Intercollege

Οι δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, προβληματίζουν πολλές οικογένειες για το μέλλον των παιδιών τους. Από τη μια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόκτηση των προσόντων που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα ισχυρό εφόδιο για να αντιμετωπίσει κάποιος μια δύσκολη αγορά εργασίας. Από την άλλη, η οικονομική κρίση καθιστά προβληματική τη χρηματοδότηση των σπουδών, αφού πολλές οικογένειες  πρέπει να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής με μειωμένα εισοδήματα. Πολλοί δε συμπατριώτες μας είναι χωρίς δουλειά…  


Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες  οι ευθύνες των υπεύθυνων οργανισμών, όπως το Intercollege, είναι μεγάλες. Έτσι, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να αντεπεξέλθουν μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, το Συμβούλιο του Ιntercollege αποφάσισε:


• Να  παγώσει τα δίδακτρα.
• Να διευρύνει το πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει, έτσι που την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2013-2014) να παραχωρηθούν 600 υποτροφίες (200 στο Ιntercollege Λευκωσίας, 200 στο Ιntercollege Λεμεσού και 200 στο Ιntercollege  Λάρνακας) σε νέους φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι υποτροφίες αυτές θα  κυμαίνονται από 15 μέχρι 60% των διδάκτρων, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των αιτητών.
• Να εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή και κατανόηση περιπτώσεις υφιστάμενων φοιτητών του, ιδιαίτερα αυτών με ικανοποιητική ακαδημαϊκή επίδοση, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των διδάκτρων τους, έτσι που κανένας φοιτητής να μην υποχρεωθεί να διακόψει τις σπουδές του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρά του.

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας