Johnnie Walker: Η ιοστορία από το 1820 μέχρι σήμερα

Όταν ο John Walker το 1820 σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρονών άρχισε την ανάμειξη διάφορων ουίσκι στο παντοπωλείο του στο Kilmarnock της Σκωτίας είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να δημιουργήσει καλύτερο ουίσκι με πιο σταθερή ποιότητα από τα άλλα, χρησιμοποιώντας τεχνικές που είχε μάθει κατά την ανάμειξη τσαγιών, κάτι το οποίο ήταν συνηθισμένο την εποχή εκείνη.

"Αυτή η φιλοσοφία οδήγησε στη δημιουργία του Johnnie Walker Red Label, στην αρχή του 19ου αιώνα. Όπως ο John έδωσε τα αχνάρια της επιχείρησης του στο γιο του Αλέξανδρο, έτσι και ο Αλέξανδρος τα έδωσε στους γιους του. Και αυτοί με τη σειρά τους ήθελαν να συνεχίσουν την πρόοδο της εταιρείας. Η φιλοδοξία τους ήταν να κάνουν το ουίσκι τους το καλύτερο στον κόσμο... ώστε η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Σκωτίας. Για να το επιτύχουν αυτό χρειάζονταν ένα ουίσκι που να μπορούσε να "ταξιδέψει" στον κόσμο. Ένα ουίσκι που θα μπορούσες να το απολαύσεις στις λεωφόρους του Παρισιού, αλλά και στις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ένα ουίσκι που θα μπορούσες να το απολαύσεις μόνο του, αλλά και αναμειγμένο με τους καρπούς άλλων εθνών. Για να εκπληρώσει αυτό τον σκοπό έπρεπε να ήταν ένα blend με δυναμικό χαρακτήρα και πλούσια γεύση που δεν θα χάνονταν όταν σερβιρόταν το προϊόν με μίξερ. Και τα κατάφεραν, αφού σήμερα το Johnnie Walker είναι το πρώτο σε πωλήσεως ουίσκι στον κόσμο" αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που εισάγει το ουίσκι στην Κύπρο, Photos Photiades.  

Παράλληλα, τονίζεται: "Το blending είναι εν μέρει τέχνη και εν μέρει επιστήμη. Είναι μια ικανότητα την οποία η οικογένεια Walker ανάπτυξε μέσα στον χρόνο. Το Johnnie Walker Red Label είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού «ελαφριών» ουίσκι από τις Δυτικές ακτές της Σκωτίας και ποιο έντονων από τις Ανατολικές ακτές. Το αποτέλεσμα, ένα blend με έντονες γεύσεις και πολύ βάθος. Τριάντα πέντε διαφορετικά single malt και grain ουίσκι αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν τον έντονο χαρακτήρα του Johnnie Walker Red Label.

Η εταιρεία Johnnie Walker & Sons διαθέτει σήμερα περισσότερα από 7 εκατομμύρια βαρέλια ουίσκι μακράς γήρανσης στις αποθήκες της σε ολόκληρη τη Σκωτία, πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο παραγωγό ουίσκι. Κάτι το οποίο δίνει την δυνατότητα στους Master Blenders και συνεχιστές του έργου του John Walker να επιλέξουν ανάμεσα στα καλύτερα ουίσκι αυτά που θα χρησιμοποιήσουν για την ανάμιξη αυτού του blend και να δημιουργήσουν αυτό το οποίο ο John Walker οραματίστηκε το 1820".
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor