Τρίτο διαζύγιο και συμβιβασμός για τον Μέρντοχ

Υπό κανονικές συνθήκες, ένα διαζύγιο δεν θα έπρεπε να απασχολεί το διεθνή οικονομικό Τύπο. Όταν όμως, πρόκειται για τον Ρούπερτ Μέρντοχ και το διαζύγιο αφορά τα δικαιώματα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της News Corp τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times λοιπόν, το ζεύγος Μέρντοχ οδηγείται σε «φιλικό» διακανονισμό. Το διαζύγιο του Ρούπερτ Μέρντοχ με την τρίτη σύζυγό του Γουέντι Ντεγκ Μέρντοχ ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και απασχολεί τόσο τον Τύπο όσο και τους επενδυτές. Ο προτεινόμενος διακανονισμός, πιθανότατα δεν θα επηρεάσει τον έλεγχο του κ. Μέρντοχ στη News Corp και την 21st Century Fox και θα παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα Τετάρτη, όπως αποκαλύπτουν οι FT.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του συμβιβασμού. Είναι όμως, γνωστό ότι ο κ. Μέρντοχ έχει προτείνει στη σύζυγό του το σπίτι στην Fifth Avenue που το ζευγάρι αγόρασε το 2005 έναντι 44 εκατ. δολ.

Ο γάμος του κ. Μέρντοχ με την Γουέντι Ντέγκ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παιδιών του μεγιστάνα που είχαν την ίδια ηλικία με τη μέλλουσα γυναίκα του πατέρα τους. Η τρίτη κατά σειρά κα. Μέρντοχ δεν έχει μετοχές και δικαιώματα ψήφου στις δύο εταιρείες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ίδια έγινε έξαλλη όταν έμαθε από τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Μέρντοχ, ότι τα παιδιά που είχαν κάνει μαζί, η Γκρέις και η Κλόε, δεν θα είχαν δικαιώματα ψήφου στις επιχειρήσεις του μπαμπά τους. Τον επόμενο χρόνο, ο κ. Μέρντοχ, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 13 δισ. δολ., έδωσε σε κάθε ένα από τα έξι παιδιά του μετοχές αξίας 160 εκατ. δολ. της News Corp.

από Euro2day

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών