Νέα smartphones και tablets από τη Νokia

Στον χώρο των υπολογιστών tablets εισέρχεται η Nokia, η οποία παρουσίασε το Lumia 2520 των 10 ιντσών σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στο Άμπου Ντάμπι. Η εν λόγω συσκευή, με λειτουργικό Windows RT, αποτελεί το πρώτο «πλήρες» tablet της εταιρείας.

Η τιμή του θα ανέρχεται στα 499 δολάρια και «τρέχει» τα Windows RT 8.1. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οθόνη 10 ιντσών (1920×1080), 4G LTE, τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 800 των 2,2 GHz, 2GB RAM, 32 GB αποθηκευτικός χώρος και κάμερα των 6,7 megapixel.

Η Nokia προωθεί τη συσκευή ως ένα tablet το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση εν κινήσει, καθώς η οθόνη είναι ειδικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα εξωτερικών χώρων (υψηλή φωτεινότητα, χαμηλή αντανάκλαση). Το Lumia 2520 συνοδεύεται από το Power Keyboard, στα πρότυπα του πληκτρολογίου του Surface 2 της Microsoft. Επίσης, όσον αφορά την κάμερα και τις φωτογραφίες, το tablet διαθέτει την εφαρμογή Nokia Camera που υπάρχει και στο Lumia 1520 (το οποίο επίσης παρουσίασε η εταιρεία), καθώς και την νέα εφαρμογή Storyteller, που τοποθετεί τις φωτογραφίες πού βρισκόταν ο χρήστης όταν τις έβγαζε.

Η ανάπτυξη του Lumia 2520 είναι από μόνη της λίγο παράδοξη, μετά την απόκτηση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από την Microsoft, ωστόσο φαίνεται ότι η αμερικανική εταιρεία επιδιώκει την αύξηση των συσκευών με Windows RT εν γένει με σκοπό την βελτίωση του συνολικού «οικοσυστήματος». Σε σχέση με το Surface 2 (με το οποίο μοιράζεται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά), το Lumia 2520 φαίνεται να προορίζεται να είναι πιο «φορητό», τη στιγμή που το μηχάνημα της Microsoft έχει ως στόχο περισσότερο την αντικατάσταση του laptop του χρήστη.

Η φινλανδική εταιρεία παρουσίασε επίσης και δύο smartphones: το Lumia 1520 και το πιο «οικονομικό» Lumia 1320. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα τηλέφωνα με Windows Phone αυτή τη στιγμή, με οθόνες των 6 ιντσών.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lumia 1520 περιλαμβάνονται οθόνη 1080p, επεξεργαστής Snapdragon 800, 2GB RAM και κάμερα PureView των 20 megapixel. Το Lumia 1320 είναι επίσης μεγάλων διαστάσεων, ωστόσο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι κατώτερα, με οθόνη 720p, επεξεργαστή Snapdragon 400, 1GB RAM και κάμερα των 5 megapixel.

Και οι δύο συσκευές «τρέχουν» την τελευταία έκδοση των Windows Phone 8. H κυκλοφορία τους στο εμπόριο αναμένεται πριν το τέλος του έτους, με την τιμή για το Lumia 1520 να φτάνει στα 749 δολάρια και για το 1320 στα 339.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως