Amathus Hotel: Οινοχόος της χρονιάς

Η οινοχόος στο ξενοδοχείο Αμαθούς στην Πάφο, Alissa Gorchinskaya, αναδείχθηκε νικήτρια στον 6ο παγκύπριο διαγωνισμό για την ανάδειξη του Καλύτερου Οινοχόου 2012 και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει το 2013 στο San Remo της Ιταλίας. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου Οινοχόου (Sommelier) της Κύπρου διοργανώθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων και του περιοδικού Time Out σαν χορηγός επικοινωνίας.

Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στο Intercontinental Aphrodite Hills και δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου. Συνολικά έλαβαν μέρος 13 οινοχόοι, που εργάζονται σε χώρους εστίασης και διαγωνίστηκαν σε δύο φάσεις με δοκιμασίες όπως γραπτή εξέταση σε θέματα ιστορίας του οίνου, αμπελουργία, οινολογία, γεωγραφία του οίνου, συνδυασμό κρασιού-φαγητού και άλλα θέματα σχετικά με το επάγγελμα του οινοχόου. Επίσης διεξήχθη τυφλή δοκιμασία και πλήρης περιγραφή οίνων, αναγνώριση οινοπνευματωδών σερβιρισμένα σε μαύρα ποτήρια και μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού, από φιάλη σε καράφα.

Στον τελικό προκρίθηκαν και διαγωνίστηκαν οι Χάρης Στυλιανίδης, ιδιοκτήτης της Ταβέρνας «ο Βρακάς» στο Πισσούρι, ο Γιώργος Λουκάκης, οινοχόος στο Columbia Plaza στη Λεμεσό και η Alissa Gorchinskaya, οινοχόος στο ξενοδοχείο Αμαθούς στην Πάφο.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος και οι Γιώτης Παναγή και Τάσσος Δημητριάδης εκπροσωπώντας τα ξενοδοχεία Αμαθούς, τα οποία επενδύουν στην εκπαίδευση των στελεχών τους με απώτερο στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

 

Δειτε Επισης

Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023