Grant Thornton: Oι επιχειρήσεις θέλουν διαφοροποίηση αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών

Μια σαφής πλειοψηφία (65%) των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ πιστεύουν ότι η αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών πρέπει να διαφοροποιηθεί. Το 51% είναι υπέρτης υποχρεωτικήςεναλλαγής των ελεγκτικών γραφείωνγια την αντιμετώπιση της απειλήςτης «οικειότητας» μεταξύ του ελεγκτήκαι της ελεγχόμενηςεταιρίας,ενώ το 21% διαφωνεί.

"Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην ΕΕ θεωρούν ότι η συγκέντρωση στην αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών είναι ένα θέμα, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι  η εναλλαγή των ελεγκτών δεν είναι η απάντηση, αλλά ένα πιθανό μέρος της λύσης", δήλωσε ο Σταύρος Ιωάννου, Managing Partner της Grant Thornton (Cyprus) Ltd.

Σημαντικά ευρήματα:
•    H υποστήριξη για μια πιο διαφοροποιημένη αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών είναι ισχυρότερη στην Ελλάδα(84% έναντι 12%), την Ιρλανδία (80% έναντι 20%), την Ιταλία(80% έναντι 6%), την Πολωνία(78% έναντι 20%),τη Γαλλία(77% έναντι 9%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74% έναντι 25%). Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 69% είναι υπέρ ενώ το 22% κατά.
•    Ηυποστήριξηγια την υποχρεωτικήεναλλαγή των ελεγκτώνείναι ισχυρότερηστην Ισπανία(75% έναντι 12%), την Ιρλανδία (84% έναντι 10%), τηνΕλλάδα(68% έναντι 12%), τη Γαλλία(68% έναντι 16%) και την Πολωνία(64% έναντι 14%).
•    Η πλειοψηφία(54%) των επιχειρήσεων της ΕΕπιστεύουν ότιαν κάθεμεγάληδημόσιαεταιρείαελεγχόταναπόδύο εταιρείεςαντίμια,θαβοηθούσεστην ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς, με το 40%να διαφωνεί. Υπέρ κατατάχθηκε η Ελλάδα(82% έναντι 16%), η Πολωνία(82% έναντι 16%), η Ισπανία (73% έναντι 24%), η Γαλλία(72% έναντι 21%), και η Ιταλία(66% έναντι18%).

Η έρευνα αποτελεί μέρος των International Business Reports (IBR) της Grant Thornton, στην οποία συμμετείχαν3.000δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, με951 από αυτές να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας