Cyta: Κατηγορηματικά κατά ιδιωτικοποίησης

Κάθετο κατά του σεναρίου ιδιωτικοποίησης (ολικής ή μερικής) της Cyta είναι το Δ.Σ. του οργανισμού. Αυτό προκύπτει μετά και από σχετική απόφαση που έλαβε το συμβούλιο της εταιρείας σε συνεδρία του την Τρίτη. Μάλιστα, μέλη του Δ.Σ. αναφέρουν κατηγορηματικά πως προτιμούν να παραιτηθούν παρά να υπογράψουν ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Η Cyta, ενόψει και των όσων ακούγονται από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ιδιωτικοποιήσεις, θέλει να αποδείξει πως έχει τα εχέγγυα να προσφέρει στην κυπριακή οικονομία και πως τυχόν κινήσεις ιδιωτικοποίησης θα ήταν λανθασμένες τη δεδομένη στιγμή. "Η μεγαλύτερη κερδοφορία αποτελεί τη δική μας απάντηση σε όποιο σενάριο ιδιωτικοποίησης" ανέφερε στο INBusinessNews καλά ενημερωμένη πηγή από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Πέραν από τα επίπεδα της κερδοφορίας που κυμαίνονται μεταξύ 70-80εκ. ετησίως, η Cyta θεωρεί ως μεγάλο πλεονέκτημα τις θετικές ταμειακές ροές αλλά και το γεγονός πως το καθαρό ενεργητικό του οργανισμού ανέρχεται σε 1.2δις ευρώ περίπου. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως επιχειρηματολογία σε περίπτωση που το θέμα της ιδιωτικοποίησης τεθεί και επίσημα στο τραπέζι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού τηλεπικοινωνιών, έβαλε ως στόχο τη μείωση των δαπανών κατά 10-20εκ. ευρώ ετησίως σε ορίζοντα τριετίας ώστε τα κέρδη του οργανισμού να διατηρούνται πάνω από 75εκ. ευρώ.

Αυτό που διαμηνύεται από τον οργανισμό, είναι πως δεν προτίθενται να αγγίξουν τις συλλογικές συμβάσεις για να επιτευχθεί ο προαναφερόμενος στόχος. Ωστόσο, στο στόχαστρο θα μπουν θέματα υπερωριών και επιδομάτων ενώ θα εξεταστούν και κάποιες άλλες λύσεις όπως outsourcing και περισσότερο ωρομίσθιο προσωπικό. Δεν αποκλείεται να γίνουν σκέψεις ακόμα και για απασχόληση φοιτητών. Περικοπές επίσης, αναμένεται να γίνουν στα έξοδα για επιμορφωτικά ταξίδια. Ουσιαστικά, το ΔΣ θα στοχεύσει ώστε οι κεφαλαιακές δαπάνες να αφορούν μόνο έργα ανάπτυξης.

Ενήμερες για τις συγκεκριμένες κινήσεις φαίνεται να είναι και οι συντεχνίες του οργανισμού.
 

 

Δειτε Επισης

Οι ανερχόμενες τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν το 2025-Οι διαπιστώσεις του EIC
Μνημόνια-ορόσημο και σημαντικό βήμα για να καταστεί η Κύπρος κορυφαίος παγκόσμιος κόμβος στον διαστημικό τομέα
Η μαγεία του Fintech σε επίδειξη στη Λεμεσό, καθώς το CFS 2024 κλέβει την παράσταση
Βαλεντίνος Πολυκάρπου: Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας τα διατάγματα Παναγιώτου
H Cyta έτοιμη για την ψηφιακή ταυτότητα από τις 23 Δεκεμβρίου
Ε.Ε.: Εντείνει τις πιέσεις στην Apple να ανοίξει το λειτουργικό σύστημα iPhone σε ανταγωνιστές
Σε λειτουργία ο «Ψηφιακός Βοηθός»-Η πρώτη εφαρμογή παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στο κυπριακό δημόσιο
Συγχωνεύονται Entersoft και Softone...Ο ενιαίος οργανισμός που δημιουργείται και η διοικητική ομάδα του νέου ομίλου
Πώς η πρόβλεψη ζήτησης λύνεται με το ERP
Συμφωνία ΑΔΜΗΕ-Serverfarm για ανάπτυξη και λειτουργία υπερσύγχρονων Data Centers στην Ελλάδα