Eκτοξεύθηκαν τα κέρδη της Apple

Με άνοδο 24% στα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το δ΄ τρίμηνο χρήσης η Apple, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών δεδομένης της επιβράδυνσης στις πωλήσεις των iPhone και iPad.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού ανεστάλη προσωρινά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Την Πέμπτη έκλεισε με πτώση 1,2% στα 609,54 δολάρια, απέχοντας περισσότερο από 13% από το υψηλό των 700 δολαρίων την ημέρα που παρουσίασε το iPhone 5.

H διοίκηση της Apple ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερες των αναμενόμενων εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο -διογκώνοντας πιθανότατα τις ανησυχίες πως το ζήτημα της περιορισμένης προμήθειας των νέων συσκευών iPhone και iPad ίσως να μην έχει διευθετηθεί έως το Δεκέμβριο. Η Apple λάνσαρε το iPhone 5 στις 21 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιάσει το νέο iPad mini την επόμενη εβδομάδα.

Για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, η Apple συγκέντρωσε κέρδη ύψους 8,2 δισ. δολαρίων ή 8,67 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 6,6 δισ. δολ. ή 7,05 δολ. ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδά της ενισχύθηκαν σε ποσοστό 27% στα 36 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη της Apple στα 8,75 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 35,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως πούλησε 26,9 εκατ. συσκευές iPhone και 14 εκατομμύρια συσκευές iPad στο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται στα περίπου 26 εκατ. και 17 εκατ. αντίστοιχα.

Για τους τρεις μήνες έως το Δεκέμβριο, η Apple αναμένει κέρδη της τάξης των 11,75 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 52 δισ. δολαρίων, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 15,41 δολ. και 55 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Δράσεις υφυπουργείου Έρευνας για ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων-€24 εκατ. μέσω Σχεδίου Ανάκαμψης
Η κάθοδος της LTIMindtree και πώς πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο-Νέο ψηφιακό hub στο CYENS
Α. Πολεμίτης: Αναπτυσσόμενη δύναμη στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό τοπίο η Κύπρος, εντυπωσιακή η συνεισφορά του τομέα στην οικονομία
Πρώτη απευθείας επαφή της Tenstorrent με το κυπριακό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας
Creating Synergies: Προωθώντας τη συμμετοχικότητα και τη διαφορετικότητα στον τομέα του ICT
CITEA Roadshow Event: Γέφυρα δικτύωσης και συνεργασίας για τις εταιρείες πληροφορικής
Tο τέταρτο «Cyber Security Weekend»-Eυαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων για την Κυβερνοασφάλεια
Η καινοτόμος εφαρμογή airbeld από την EMBIO Diagnostics...Πληροφορίες για καθαρότερο αέρα και πρόβλεψη καιρού
Πιστοποίηση «Real Quantum Dot Display» από την TÜV Rheinland για τις τηλεοράσεις Samsung QLED
Προοπτικές συνεργασίας σε προηγμένα πεδία της ΤΝ συζήτησαν ΤΕΠΑΚ και Tenstorrent