Η Volvo Car Group ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης μετά από χρόνια μείωσης της ζήτησης.
Η Volvo συνάντησε δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα της στη Βόρεια Αμερική έχει εξανεμιστεί και προβλήματα συναντά και η ευρύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volvo έχει μειώσει τις θέσεις εργασίας και έστρεψε το focus της στους Κινέζους αγοραστές.
Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, που ανήκει στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group, ανακοίνωσε ότι πούλησε συνολικά 4.635 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενώ το top seller, το S60 sports sedan, καταγράφοντας αύξηση 15,4% έναντι του Απριλίου 2013.
Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν 10% το 2013 και η χαμηλή ζήτηση για τα προϊόντα της συνεχίστηκε στη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους, σημειώνοντας πτώση 22% και 18% ετησίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντιστοίχως.
Η αρνητική τάση «έσπασε» τον Μάρτιο όταν τα αυτοκίνητα της Volvo ανακοίνωσαν αύξηση 10% στις πωλήσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal στις 21 Μαρτίου ότι η Volvo διπλασιάζει τις επενδύσεις της στο marketing στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: capital.gr
Ανακάμπτει μετά το υποτονικό 2013 η Volvo







