Ευκαιρίες καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης για φοιτητές/τριες προσφέρει το ΙδΕΚ

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει τον κατάλογο των 61 επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας στις οποίες φοιτητές/φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης, διάρκειας έξι εβδομάδων, την περίοδο μεταξύ 3 Ιουνίου 2024 – 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, την περίοδο κατά την οποία η κάθε επιχείρηση μπορεί να απασχολήσει φοιτητές/τριες και τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος, ανεξαρτήτως έτους φοίτησης, ενώ υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών/τριών και από το εξωτερικό.

Για σκοπούς συμμετοχής στη δράση, οι φοιτητές/τριες, θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με την επιχείρηση υποβάλλοντας Βιογραφικό Σημείωμα, αντίγραφο τίτλου σπουδών και/ή Βεβαίωση Εγγραφής.

Στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις θα προχωρούν σε επιλογή των φοιτητών/τριών λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό ανταπόκρισης στα απαιτούμενα προσόντα, το βιογραφικό και/ή την συνέντευξη των υποψηφίων.

Η καταληκτική ημερομηνία για τους φοιτητές/τριες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι η 2α Ιουνίου 2024 και η επιλογή των ατόμων από τις εταιρείες θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Ιουνίου 2024.

Ο κάθε φοιτητής/φοιτήτρια που θα επιλεγεί να συμμετέχει στη δράση θα έχει την ευκαιρία να λάβει χορηγία ύψους 1.400 ευρώ από το ΙδΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης και την υποβολή Έκθεσης Δραστηριοτήτων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ στο 22205000 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου support@research.org.cy.

Κατάλογος με τις επιχειρήσεις

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως