Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή

Με ανυπομονησία αναμένει το φιλότεχνο και όχι μόνο κοινό της Κύπρου, το grant opening της CJS Gallery στη Λευκωσία. Πρόκειται στην ουσία για μια μοναδική στο είδος της γκαλερί στην Κύπρο, που έρχεται να κάνει την απόλυτη ανατροπή στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, χάρη στις μοναδικές και συν τω χρόνω πολύτιμες συλλογές τις οποίες πρόκειται να δούμε και ανήκουν σε 30 και πλέον καλλιτέχνες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους η Angela Gomez, ο James Chiew και ο Art by Son.

Είναι αυτό το οποίο οραματίστηκε η δημιουργός της γκαλερί Άννα – Μαρία Ιακώβου, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της καθότι μόλις 23 ετών, εμπνεύστηκε, τόλμησε και μας παρουσιάζει απόψε στις 19:00 το απόλυτο new entry της Λευκωσίας, τη CJS Gallery.

Με την ευκαιρία αυτή, η Άννα – Μαρία μας προϊδεάζει στη συνέντευξη που ακολουθεί για το τί πρόκειται να δούμε, πόσο διαφέρουν από όλα αυτά τα οποία γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ δεν διστάζει να μοιραστεί μαζί μας και πτυχές του χαρακτήρα της όπως και το πρότυπο της ζωής της.

1

Κάτι καινούργιο γεννιέται στην καρδιά της Λευκωσίας. Μιλήστε μας λοιπόν για αυτό το νέο επαγγελματικό και ταυτόχρονα καλλιτεχνικό βήμα στη ζωή σας.

Αυτή η γκαλερί τέχνης αποπνέει μοντέρνο ύφος. Διαθέτουμε μοναδικές συλλογές στις οποίες κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση. Πρόκειται ουσιαστικά για μοναδικά στο είδος τους κομμάτια και πολύτιμα τολμώ να πω. Αυτή λοιπόν η σειρά από αριστουργήματα, περιλαμβάνει από γλυπτά μέχρι διάφορα συλλεκτικά κομμάτια, χειροποίητες τοιχογραφίες, murals, πίνακες αλλά και mix media. Μπορείτε να βρείτε παγκοσμίου φήμης χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων τα οποία απεικονίζονται σε διαφορετικά lifestyle, καθώς επίσης και έργα τέχνης που δεν θα περιμένατε να δείτε.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησετε να ασχοληθείτε με αυτή τη μορφή τέχνης;

Πάντα είχα πάθος για τη μοντέρνα τέχνη και μάλιστα από πολύ νεαρή ηλικία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Λύκειο να περιμένω πώς και πώς την ώρα που θα κάναμε μάθημα Τέχνης. Γι' αυτό συνεργάζομαι με 30-40 διαφορετικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Τι διαφορετικό έχει από τα υπόλοιπα είδη τέχνης τα οποία έχουμε συνηθίσει; Ποια καινοτομία έχει και πού πρωτοπορεί;

Αυτή η γκαλερί δεν φέρνει μόνο τον ενθουσιασμό μιας νέας εμπειρίας αλλά δίνει επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα custom made artwork για όλα τα γούστα από τους καλλιτέχνες. Αυτή η γκαλερί τέχνης έχει διαφορετικά θέματα εκτός από τις συνηθισμένες νόρμες τέχνης που σε μαγνητίζουν να θες να αποκτήσεις ένα τέτοιο κομμάτι στη συλλογή σου και να το αγοράσεις.

2

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο;

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Κύπρο με τόσο διαφορετική τέχνη.

Τι μπορεί δηλαδή κάποιος να βρει στην γκαλερί;

Στην γκαλερί μας θα βρείτε έργα με μεγάλα εμπορικά-branded-ονόματα, κομμάτια Swarovski, μεγάλα γλυπτά αλλά και χειροποίητα έργα τέχνης.

Πείτε μας λόγια και για τους καλλιτέχνες που δημιουργούν αυτά τα έργα.

Όπως προανέφερα, συνεργαζόμαστε με 30-40 καλλιτέχνες παγκοσμίως, από την Angela Gomez η οποία δημιουργεί έργα με Swarovski, μέχρι τον James Chiew που δημιούργησε το εντυπωσιακό έργο Tattoo Girls και τον Art by Son που δημιούργησε το εξαιρετικό Young Gorilla King.

3

Προγραμματίζετε κάποια έκθεση ή κάποιο καλλιτεχνικό γεγονός;

Ναι, σίγουρα. Γι’ αυτό... Keep a close eye on us!

Ομολογουμένως κάνετε ένα τολμηρό επαγγελματικό βήμα, παρά το νεαρό της ηλικίας σας. Μιλήστε μας για αυτή σας την απόφαση. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση και ποια η κινητήριος δύναμή σας;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς τη βοήθεια του πατέρα μου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που με έσπρωξε και με βοήθησε σε αυτό το ξεκίνημα.

Φαίνεται ότι βάζετε ψηλά τον πήχη. Πού και σε τι στοχεύει η Άννα Μαρία με αυτό το βήμα; Πού φιλοδοξεί να φτάσει;

Προσωπικά, στοχεύω στο κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό που δεν έχει υπάρξει ξανά στην Κυπριακή αγορά. Φιλοδοξώ να μπορεί η γκαλερί να διαθέτει έστω και ένα κομμάτι ακόμη και για το πιο απαιτητικό μάτι, για όλες τις ηλικίες, όλες τις φυλές και γενικότερα για κάθε γούστο. Στόχος μου, είναι να αγαπηθεί αυτό το είδος της διαφορετικής τέχνης και τα έργα της γκαλερί να κοσμούν σπίτια, ξενοδοχεία, boutiques κ.α. Short term goal, Limassol take over!

Ποια η δική σας σχέση με τις τέχνες;

Λατρεύω κάθε έργο τέχνης, ωστόσο υπάρχουν κάποια τα οποία κερδίζουν αμέσως την προσοχή μου. Αυτό φυσικά θα μου επιτρέψετε να το κρατήσω μυστικό για την ώρα.

Έχετε κάποια πρότυπα ζωής τα οποία σας εμπνέουν;

Το πρότυπό μου στη ζωή είναι ο πατέρας μου. Ήταν επιχειρηματίας και παρόλο που είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, εντούτοις όλοι τον σέβονταν για τη δράση και την προσφορά του γενικότερα στο επιχειρείν.

Τι θα συμβουλεύατε άλλους νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα επαγγελματικό βήμα, αλλά φοβούνται;

Έχε την πίστη και τόλμησε, αλλά πάντα να θυμάσαι να πιστεύεις στον εαυτό σου, ακόμη και αν υπάρχει αρνητικότητα γύρω σου. Και το κυριότερο, να έχεις εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου.

44

Instagram: @cjsgalleryonline.cyprus

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας