Στη Demetra Holdings ως 1ος εκτελεστικός διευθυντής ο Κλ. Χανδριώτης

InBusinessNews  19/09/2022 07:30
Στη Demetra Holdings ως 1ος εκτελεστικός διευθυντής ο Κλ. Χανδριώτης

Στη Demetra Holdings ως 1ος εκτελεστικός διευθυντής ο Κλ. Χανδριώτης

InBusinessNews  19/09/2022 07:30

Τη θέση του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της DEMETRA HOLDINGS PLS, σε αντικατάσταση του Δρος. Νέαρχου Ιωάννου, ανέλαβε από τις 16 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ο Δρ. Κλεάνθης(Άθως) Χανδριώτης, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «The Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd» (CISCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Χανδριώτης διορίστηκε στη θέση του εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της εταιρείας, ενώ ο Δρ. Νέαρχος Ιωάννου παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Δ. Καταπώδης: Ξέχασαν τα κλιματιστικά, στοκάρουν καυσόξυλα οι Κύπριοι 

Φουλ στα αυτοκίνητα ενοικίασης η Κύπρος-Οι μάρκες που προτιμώνται 

Ά. Πνευματικού: Η θέση της Country Manager και τα σχέδια της Action 

Ο Δρ. Κλεάνθης Χανδριώτης φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και φοίτησε στο University of Manchester Institute of Science and Technology(UMIST), απ’ όπου αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός. Ακολούθως, παρακολούθησε το δίχρονο πρόγραμμα MBA του Manchester Business School (Director’s List). Κατέχει διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Diploma in Marketing) από το Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Laiki Financial Services Ltd και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος( νυν Optima Bank). Έχει επίσης εργαστεί στην HSBC Investment Βank plc του Λονδίνου στο Project Finance and Advisory Division με ειδίκευση τα έργα που εκπονούνται με τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  

Ήταν μέχρι πρότινος ο γενικός διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «The Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd» (CISCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου. Έχει υπάρξει μέλος επί σειρά ετών σε πλειάδα επενδυτικών και χρηματοπιστωτικών επιτροπών, καθώς και εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος σε διοικητικά συμβούλια δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Χανδριώτης έχει επίσης διδάξει επί σειρά ετών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Κύπρο. Έχει συμβουλεύσει ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών σε διάφορους τομείς της οικονομίας για θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής και άντλησης κεφαλαίων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση των αγορών κεφαλαίων, καθώς και των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας