Θλίψη Αναστασιάδη και κομμάτων για τον θάνατο του Λ. Παπαφιλίππου

Θλίψη και στον πολιτικό κόσμο του τόπου σκόρπισε ο θάνατος του δικηγόρου και ιδρυτή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Λουκή Παπαφιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Λουκή Παπαφιλίππου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε ακόμη: 

Έφυγε από τη ζωή ο Λουκής Παπαφιλίππου

Λ. Παπαφιλίππου: Πρωτοστάτης της ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών

Αυτός ήταν ο Λουκής Παπαφιλίππου…(video)

Λ. Παπαφιλίππου: Οι βραβεύσεις, τα μετάλλια και η προσφορά

«Εκφράζω τη βαθύτατη μου θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μου φίλου Λουκή Παπαφιλίππου, ενός καταξιωμένου δικηγόρου με σημαντική προσφορά στον τόπο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και στο συγκρότημα του ΑΝΤ1», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο υπουργός Παιδείας 

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Λουκή Παπαφιλίππου εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου .

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως είναι μια είδηση, η οποία είναι πολύ δυσάρεστη και συγκλονιστική. Εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, σημειώνοντας πως ο ίδιος προσωπικά ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Λουκή Παπαφιλίππου ο οποίος ήταν πολύ σημαντική μορφή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, όχι μόνο για αυτά τα πρωτοφανή που έκανε, όπως είπε, στον χώρο της ραδιοτηλεόρασης με την πρωτοποριακή δημιουργία και λειτουργία τόσα χρόνια του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού του Αντένα, αλλά πολύ περισσότερο ως  αγωνιστής της ελευθερίας της Κύπρου, της ΕΟΚΑ από τα μαθητικά του χρόνια.

Πρόσθεσε πως με συγκίνηση και με δέος, ''μαθαίνουμε τον οργανωτικό ρόλο που έπαιζε μαθητής του Παγκυπρίου Γυμνασίου τότε στην αντίσταση στη βρετανική κατοχή αλλά και για τη μακρά του συνεισφορά και προσφορά στη δικηγορία αλλά και στη νομική επιστήμη με συγγράμματα με λογιών λογιών παρεμβάσεις''.  

Ήταν πάντοτε, είπε, ένα πολύ ενεργό και πολύ σημαντικό στέλεχος της κοινωνίας. Είπε ακόμη πως το Υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει την παρουσία του εκλιπόντος στα λογοτεχνικά πράγματα, αφού ο ίδιος είπε ο κ. Προδρόμου, λογοτεχνούσε και αγκάλιασε τη λογοτεχνία όλα αυτά τα χρόνια με θέρμη.

Υπογράμμισε επίσης τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Λουκής Παπαφιλίππου στην καθιέρωση και στον σεβασμό της ελληνικής γλώσσας.  

Θυμήθηκε ιδιαίτερα τους επιτυχείς αγώνες που είχε κάνει για την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας στα δικαστήρια. Για όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα, αλλά και για το γεγονός ότι ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, που φρόντισε και λάτρεψε τα παιδιά του και τα εγγόνια του, συμπλήρωσε.

Ο  Υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη πως ο Λουκής Παπαφιλίππου αφήνει μόνο αγαθές μνήμες, σημειώνοντας πως το ότι φεύγει τώρα αποτελεί σημαντική απώλεια για τη χώρα μας και για τους ανθρώπους της. 

Ο ΔΗΣΥ

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «με θλίψη ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Λουκή Παπαφιλίππου».

Ο Λουκής Παπαφιλίππου γεννήθηκε το 1937 στην Ποταμιά, μετά τη φοίτησή του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφαση που έμελλε να τον καταξιώσει στο μέλλον. Ως νέος όμως ο Λουκής Παπαφιλίππου ήταν ακόμη ένας που πήρε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 ως μέλος της ΕΟΚΑ, όπου και συνελήφθη για τη δράση του από τους Άγγλους με αποτέλεσμα τη για δύο χρόνια φυλάκισή του.

Η νομική επιστήμη την οποία αγάπησε βαθιά τον καθιέρωσε σε θέματα Συνταγματικού, Διοικητικού Ναυτικού και Εταιρικού Δικαίου, και με αποτέλεσμα ο δικηγορικός οίκος τον οποίο ίδρυσε να είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας.

Παράλληλα ο Λουκής Παπαφιλίππου υπήρξε πρωτοπόρος και στα τηλεοπτικά δρώμενα του τόπου, όντας Πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1 από τις αρχές του 1990 μέχρι και σήμερα, χαράσσοντας τη δική του ανεξάρτητη πορεία. Σπουδαία ήταν παράλληλα και η συνεισφορά του στον πολιτισμό επιχορηγώντας μεταξύ άλλων την ίδρυση της έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Warsaw της Πολωνίας και το 2006. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που αφήνει βαρύ το αποτύπωμά της στον τόπο μας.

Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λουκή Παπαφιλίππου».

To ΔΗΚΟ

«Είναι με βαθύτατη θλίψη που έχουμε πληροφορηθεί ότι ο δικηγόρος, ιδρυτής και  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, Λουκής Παπαφιλίππου, έφυγε από τη ζωή.

Ο πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους στενούς συνεργάτες του εκλιπόντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Η ΔΗΠΑ

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του Λουκή Παπαφιλίππου, και στην οικογένεια του ΑΝΤ1 Κύπρου για την απώλεια του, εκφράζει η ΔΗΠΑ.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Λουκή Παπαφιλίππου.Η ηγεσία και τα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του Λουκή Παπαφιλίππου, και στην οικογένεια του ΑΝΤ1 Κύπρου για την απώλεια του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωση της αναφέρει πως ο πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του Κινήματος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λουκή Παπαφιλίππου και στον ΑΝΤ1 Κύπρου για την απώλειά του.

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής