Λ. Παπαφιλίππου: Πρωτοστάτης της ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο-και όχι μόνο- σκόρπισε η είδηση του θανάτου του δικηγόρου και ιδρυτή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Λουκή Παπαφιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ηλικία 84 ετών.

Διαβάστε ακόμη: 

Έφυγε από τη ζωή ο Λουκής Παπαφιλίππου

Λ. Παπαφιλίππου: Οι βραβεύσεις, τα μετάλλια και η προσφορά

Αυτός ήταν ο Λουκής Παπαφιλίππου…(video)

Θλίψη Αναστασιάδη και κομμάτων για τον θάνατο του Λ. Παπαφιλίππου

Με πολυσχιδή επιχειρηματική δράση, ο Λουκής Παπαφιλίππου άφησε έντονη την σφραγίδα του στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, καθώς ήταν από τους πρωτοστάτες της ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών στην Κύπρο και της προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων και εταιρειών, ενώ το δικηγορικό του γραφείο «Λ. Παπαφιλίππου & Σία Δ.Ε.Π.Ε, είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αναγνωρισμένα στην Κύπρο. 

Ο Λουκής Παπαφιλίππου διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ ιδρύοντας το 1993 τον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, διατελώντας έκτοτε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού, ακολούθησε σταθερά εξελικτική και επιτυχή πορεία στον τομέα των Μ.Μ.Ε.

Τον Δεκέμβριο του 2017, στο πλαίσιο της 4ης απονομής των ΚΕΒΕ Business Leader Awards, είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον τομέα των χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών.

«Το βραβείο είναι μια ικανοποίηση και εμένα και για τους συνεργάτες μου, που κτίζουμε τόσα χρόνια για να μπορέσουμε πραγματικά να αποδώσουμε καλύτερες μέρες για όλους τους Κυπρίους», δήλωνε ο ίδιος.

Σε συνέντευξη του, στο περιοδικό Gold τον Δεκέμβριο του 2017, ο Λουκής Παπαφιλίππου αποκάλυπτε τον επιχειρηματικό ηγέτη που θαύμαζε, καθώς και τις ιδιότητες που κατά τον ίδιο θα πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν καλό επιχειρηματικό ηγέτη. Υπογράμμιζε ότι οι μεγάλοι ηγέτες πρέπει να έχουν ακεραιότητα και σεμνότητα και να είναι δίκαιοι με όλους, προσφέροντας ευκαιρίες για ταλέντο και ομαδική εργασία.

Ο ηγέτης είναι…

«Ένας μέντορας που αποτελεί πρότυπο για τους άλλους. Εκείνος που χαράσσει το δρόμο της επιτυχίας για την ομάδα του, χωρίς απαραίτητα να επιβάλλει το δικό του ηγετικό στυλ», έλεγε ο Λουκής Παπαφιλίππου.

Υπάρχει κάποιο άτομο που έχει επηρεάσει έντονα το στυλ ηγεσίας σας;

Υπάρχουν δύο άνθρωποι, οι οποίοι είναι και οι δύο δικηγόροι, που με επηρέασαν πραγματικά και τους οποίους σέβομαι και θαυμάζω πολύ. Ο Ανδρέας Χατζηιωάννου, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να ασκήσω τη δουλειά μου στο γραφείο του, η ακεραιότητα και οι ηθικές αξίες του με καθοδήγησαν κατά τα πρώτα μου βήματα και στη συνέχεια κατά την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Ο Ξάνθος Κληρίδης ήταν ένας μεγάλος δικηγόρος με καθαρό μυαλό και μια ισχυρή προσωπικότητα που είχε πάντα μια καλή λέξη να πει για όλους τους συναδέλφους του.

Μπορείτε να αναφέρετε έναν εξαιρετικό επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζετε; Τι τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό;

Ο Γεώργιος Παρασκευαΐδης ή ο Γώγος, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του επιχειρείν στην Κύπρο με εξαιρετική διεθνή αναγνώριση. Αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό είναι ο καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε τόσο ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας μας κατά την περίοδο κρίσης μετά τον πόλεμο του 1974, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης για χιλιάδες Κύπριους που είχαν ανάγκη, πρώτα στις χώρες του Κόλπου και στη συνέχεια στην Κύπρο.

Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες/δεξιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή ή συμβουλή που μπορεί αυτόματα να μετατρέψει ένα άτομο σε έναν αποτελεσματικό επιχειρηματικό ηγέτη. Είναι σίγουρα ένας μακρύς και σκληρός δρόμος που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να επιτύχει αυτό το στόχο. Η αυτοπεποίθηση και η εστίαση στους στόχους είναι μια καλή αρχή. Εάν πιστεύετε στα όνειρα και τις ιδέες σας, καθίσταται ευκολότερο για τους άλλους να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν το όραμά σας. Ταυτόχρονα, οι μεγάλοι ηγέτες πρέπει να έχουν ακεραιότητα και σεμνότητα και να είναι δίκαιοι με όλους, προσφέροντας ευκαιρίες για ταλέντο και ομαδική εργασία.

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου