Coffee with HR: Ανδρέας Χατζημιχαήλ

Δώρα Πάμπουλου  27/03/2021 06:49
Coffee with HR: Ανδρέας Χατζημιχαήλ

Coffee with HR: Ανδρέας Χατζημιχαήλ

Δώρα Πάμπουλου  27/03/2021 06:49

Εξίσου σημαντικά για έναν εργαζόμενο είναι ο μισθός και το εργασιακό περιβάλλον, εκτιμά ο HR manager της Infocredit Group, Ανδρέας Χατζημιχαήλ, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός των δύο είναι το συστατικό για τη συνταγή της ιδανικής εργασίας.

Διαβάστε ακόμα:
Ν. Λευκαρίτης: Σωστές αποφάσεις, σκληρή δουλειά και επίδειξη εμπιστοσύνης
Μάριος Μιχαήλ: To project της φάρμας

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείτε ως επικεφαλής του ΗR στον οργανισμό σας;
Οι άνθρωποί μας στην Infocredit Group είναι ο ίδιος ο οργανισμός. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό, ως επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, οφείλω και προσπαθώ να αντιπροσωπεύω αυτή τη φιλοσοφία. Η ευημερία των ανθρώπων μας στον χώρο εργασίας αλλά και η ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αποτελούν για εμένα το σημαντικότερο αγαθό και το πρώτιστο μέλημά μου. Επίσης, υπάρχει πάντα ειλικρίνεια, διαφάνεια και εμπιστευτικότητα στην επικοινωνία με τους συναδέλφους μου. Είναι ξεκάθαρο ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για οποιοδήποτε θέμα ή προβληματισμό, ακόμα και αν δεν σχετίζεται άμεσα με εργασιακά θέματα. Θέλω και επιδιώκω όσο πιο συχνή επαφή γίνεται με όλους τους συναδέλφους.

Τι αποτελεί για σας ταλέντο;
Ταλέντα θεωρώ ότι υπάρχουν σε όλες τις θέσεις και τις βαθμίδες ενός οργανισμού και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητες, η θέλησή τους και η σκληρή δουλειά που προσφέρουν στον οργανισμό, ενώ δεν εφησυχάζονται μόνο σε αυτά που τους ζητούνται.

Χαρακτηριστικό επίσης των ατόμων αυτών είναι η ικανότητα επικοινωνίας αλλά και η ενσυναίσθηση. Στην εποχή μας, όπου παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός, οι εν λόγω δεξιότητες είναι μεγάλης σημασίας και είναι κάποιες από αυτές που θα ξεχωρίσουν ένα άτομο μέσα από ένα πλήθος πλήρως καταρτισμένων συναδέλφων.

Πόσο εύκολα προσλαμβάνετε;
Η κάθε πρόσληψη αντιμετωπίζεται διαφορετικά, με αντικειμενικότητα, μέσα από ένα - θέλω να πιστεύω - άρτια οργανωμένο σύστημα αξιολόγησης. Όπως έχω προαναφέρει, η θέση, τα καθήκοντα, η επαγγελματική κατάρτιση, αλλά επίσης και οι δεξιότητες του ατόμου καθορίζουν την πρόσληψη.

Εργασιακό περιβάλλον ή απολαβές: Ποιο είναι πιο σημαντικό;
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Ένα θετικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον, σε συνδυασμό με έναν ικανοποιητικό μισθό που αντιστοιχεί στις υποχρεώσεις της δουλειάς και καλύπτει τον τρόπο ζωής του εργαζομένου, αποτελεί το κυριότερο συστατικό για τη συνταγή της ιδανικής εργασίας.

Πόσο σημαντική είναι η διατήρηση του work-life balance;
Work-life balance είναι οι λέξεις κλειδιά. Είναι μέγιστης σημασίας για τον οργανισμό τα στελέχη μας να διατηρούν τις ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική/οικογενειακή ζωή. Είναι επίσης σημαντικό ο κάθε εργαζόμενος να νιώθει και να αντιλαμβάνεται ότι είναι βασικό μέλος της ομάδας από οποιαδήποτε θέση και αν εργάζεται.

Ο οργανισμός ως εργοδότης και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού προφέρουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι έχουν δίκαιη αντιμετώπιση, ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και ελευθερία κινήσεων. Παράλληλα επενδύουμε στην εκπαιδευτική κατάρτιση του προσωπικού μας, ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πώς χειρίζεστε από τη θέση σας τα νέα δεδομένα με την πανδημία του κορωνοϊού;
Στην Infocredit Group έχουμε ως αρχή να ακολουθούμε αυστηρά και πιστά τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρότυπα ISO, με τα οποία είμαστε πιστοποιημένοι, και η εφαρμογή των οποίων μας βοήθησε και μας βοηθά να ξεπερνούμε τις δυσκολίες όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Παρόλα αυτά, η δική μου ανησυχία είναι το ψυχολογικό stress των εργαζομένων μας, ιδιαίτερα όσων εργάζονται μόνοι τους από το σπίτι. Ως οργανισμός προσπαθούμε να έχουμε συχνή επικοινωνία μαζί τους, μη επιτρέποντας στην πανδημία και την τηλεργασία να κλονίσουν τη στενή επαφή που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας