Λ. Μαραγκός: Γιατί πάω στη cdbbank

Μαρία Στυλιανού  16/11/2020 07:30
Λ. Μαραγκός: Γιατί πάω στη cdbbank

Λ. Μαραγκός: Γιατί πάω στη cdbbank

Μαρία Στυλιανού  16/11/2020 07:30
Αναλαμβάνει τα ηνία της cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου, εξ αιτίας της επέλασης του κορωνοϊού. Βεβαίως, για τον Λούκα Μαραγκό η συγκυρία αυτή λειτουργεί περισσότερο ως πρόκληση, όπως ο ίδιος αναφέρει.
 
Στον απόηχο της ανακοίνωσης της cdbbank για διορισμό του στη θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή και εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ο κ. Μαραγκός μίλησε στο InBusinessNews για την απόφαση του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, μετά από 20 χρόνια στην TFI Markets.
 
«Σίγουρα είναι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Κύπρο που αναλαμβάνω την συγκεκριμένη θέση, η προσπάθεια είναι να κτίσω πάνω στην καλή δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια για να δημιουργηθεί μια τράπεζα, η οποία να είναι ευέλικτη και να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πελατών, όπως αυτές διαμορφώνονται», σημείωσε ο κ. Μαραγκός.
 
Υπάρχει, συμπλήρωσε, το πρόβλημα με την πανδημία και τις οικονομικές τις επιπτώσεις και στον τραπεζικό τομέα, αλλά «υπάρχει και αισιοδοξία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και των τραπεζών».
Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι προτεραιότητες με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Μαραγκός αρκέστηκε να αναφερθεί στην  προσφορά καινούργιων υπηρεσιών στους υφιστάμενους πελάτες της τράπεζας.
 
Έκλεισε ο κύκλος μου στην TFI
Σε ότι αφορά στο τι τον ώθησε να πει το ναι στη cdbbank, ανέφερε ότι ήθελε μια νέα πρόκληση. «Στην TFI είμαι 20 χρόνια, νοιώθω ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου εκεί. Από την άλλη, η cdbbank είναι μια μικρή τράπεζα, η οποία σχετικά εύκολα μπορεί να αναμορφωθεί και να γίνει ακόμα πιο ευέλικτη. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και θέλω να χτίσω πάνω στις γνώσεις μου, ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε value στους μετόχους της cdb», κατέληξε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός του κ. Μαραγκού υπόκειται στην έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
 
Διαβάστε ακόμα: REMU: Διαμερίσματα από €69.000 (photos)

Βιογραφικό του κ. Μαραγκού
Ο κ. Μαραγκός έχει πολυετή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και είναι γνώστης της κυπριακής και διεθνούς οικονομίας. Έχει εργαστεί στο Corporate Banking Department της Τράπεζας Κύπρου και από το 2000 μέχρι το 2009 ως Associate Director Risk Management στην TFI Public Co Ltd. Από το 2009 εκτελεί χρέη Chief Executive Officer στην TFI Markets Ltd. Ο κ. Μαραγκός είναι κάτοχος πτυχίου BSc Accounting & Finance  από το London School of Economics και μεταπτυχιακού διπλώματος Master in Business Administration του Imperial College of London.
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας