Νατάσα Μιχαηλίδη: «Δεν παίρνω ποτέ δουλειά σπίτι»

Μεγαλωμένη μέσα στα ξενοδοχεία της οικογένειας της, το να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα ήταν λίγο ή πολύ αναπόφευκτο. Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της Thanos Hotels & Resorts, Νατάσα Μιχαηλίδη, μας μιλά για το καθημερινό πρόγραμμα και τις συνήθειες της, τον τρόπο που λειτουργεί στη δουλειά της και πως συνδυάζει την επαγγελματική της ζωή με τις καθημερινές της συνήθειες και τα χόμπι. Εξηγεί, επίσης, γιατί η Κύπρος αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό, τον οποίο πρέπει να απολαμβάνουμε, όπως και η ίδια. 
 
"Η μέρα μου ξεκινά στο 6.30 το πρωί με γυμναστική, ακολουθούμενη από ένα πολύ γρήγορο πρωινό. Ακολούθως πηγαίνω στην Πάφο με την αδερφή και τον αδερφό μου. Αρχίζουμε δουλειά γύρω στις 9.30, όμως κάθε μέρα είναι διαφορετική. Σε μια εταιρεία με 1.200 υπαλλήλους και τέσσερα ξενοδοχεία με μέσο όρο 200 δωματίων το καθένα, τα πάντα μπορούν  να συμβούν σε μια ημέρα.
 

Διαβάστε ακόμα: Οι δύο καφετέριες που «κλείδωσαν» στο Neo Plaza

Διαβάστε ακόμα: IN Business Ιουλίου: Store managers


Τίποτα δεν είναι προβλέψιμο και ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω είναι το γεγονός ότι στη δουλειά υπάρχει συνεχής εξέλιξη σε όλα. Είμαι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και για ένα κομμάτι των πωλήσεων. Εξάλλου, το κομμάτι των «εταιρικών υποθέσεων» αφορά και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, συνεπώς η δουλειά μου περιλαμβάνει επίσης πολλές δημιουργικές, ενδιαφέρουσες και ποικίλες ενασχολήσεις.
 
Όταν ήμουν παιδί, το να πάει κανείς στην Πάφο δεν ήταν τόσο εύκολο και οι γονείς μας ήταν εκεί τα Σαββατοκύριακα. Έτσι μεγάλωσα ουσιαστικά μέσα στα ξενοδοχεία και η επιχείρηση ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου, ενώ ήμουν ήδη μικρή. Δεν με ανάγκασε κανείς να συμμετάσχω στην επιχείρηση και δεν σπούδασα κάτι σχετικό με διοίκηση ξενοδοχείων.  Επέλεξα την Επικοινωνία και τις Πολιτικές Επιστήμες (στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ). Αγαπώ την πολιτική επιστήμη, όχι την πολιτική! Υπάρχει διαφορά σε αυτά τα δύο! Και η Επικοινωνία όμως είναι ένας πολύ δημιουργικός κλάδος. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό μου και εργάστηκα στο Λονδίνο για μια εταιρία δημοσίων σχέσεων. Επέστρεψα στην Κύπρο όταν άνοιξε το ξενοδοχείο Anassa, κάτι το οποίο είχα δει τότε ως μεγαλη πρόκληση.
 
Προσπαθώ επίσης να απολαμβάνω το καλοκαίρι και το νερό, με ένα γρήγορο κολύμπι. Τελειώνω τη δουλειά γύρω στις 5.30 το απόγευμα και  είμαι πίσω στη Λευκωσία στις 7 μ.μ. Δεν πιστεύω στην εργασία των υπερβολικά πολλών ωρών, γιατί μετά από κάποιες ώρες σταματάω να είμαι παραγωγική και θέλω να κάνω και άλλα πράγματα πριν η μέρα τελειώσει. Για παράδειγμα, μπορεί να πάω για ποδηλασία. Δεν παίρνω ποτέ δουλειά στο σπίτι και δεν ζητάω από κανέναν στην εταιρεία να το κάνει.
 
Το βράδυ δεν βλέπω τηλεόραση, αλλά μου αρέσει να διαβάζω, αν μπορώ. Συνήθιζα να διαβάζω πολύ περισσότερο στο παρελθόν και εξακολουθώ να αγοράζω βιβλία. Δεν μπορώ να διαβάσω ηλεκτρονικά βιβλία στο Kindle, ειδικά αν πρόκειται για μυθιστορήματα. Το πιο πρόσφατο βιβλίο που διάβασα ήταν Η πιο πρόσφατη που απόλαυσα ήταν το «Circe» από την  Madeline Miller.
 
Συμμετέχω, επίσης, στο Συμβούλιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου,  έτσι προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε συναυλίες τόσο της CSO όσο και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (CYSO). Έχουμε μια από τις καλύτερες ορχήστρες νέων στην Ευρώπη, με παιδιά που διαθέτουν απίστευτο ταλέντο. Απολαμβάνω να ακούω όλα τα είδη της μουσικής, ανάλογα με τη διάθεσή μου, από την κλασική μέχρι την ελληνική κτλ.  
 
Πάνω απ ' όλα όμως, μου αρέσει να απολαμβάνω την Κύπρο. Το νησί μας είναι φανταστικό χάρη στον καλό καιρό και τις σύντομες αποστάσεις. Λατρεύω τις εκδρομές, πηγαίνοντας στην παραλία, κάνοντας ιστιοπλοΐα, ποδηλασία δρόμου και τρέξιμο. Τα Σαββατοκύριακα, προσπαθώ επίσης να πηγαίνω σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες ή εκθέσεις τέχνης. Μου αρέσει ιδιαίτερα η σύγχρονη τέχνη και ο Σάββας Χριστοδουλίδης και ο Πόλυς Πεσλίκας είναι μεταξύ των πολλών Κυπρίων καλλιτεχνών των οποίων το έργο εκτιμώ.
 
Πριν από τρία χρόνια αποφάσισα ότι θα επισκέπτομαι ένα νέο μέρος κάθε καλοκαίρι και φέτος το Βιετνάμ είναι στην κορυφή του καταλόγου. Μου αρέσει τα παιδιά να βλέπουν διαφορετικούς πολιτισμούς πέρα από την Ευρώπη. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το πάρουμε, επισκεπτόμενοι τα ελληνικά νησιά. Έχω πολλούς ανεκπλήρωτους στόχους, επαγγελματικούς και προσωπικούς, και πράγματα που θέλω να κάνω – τα οποία δεν θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή! Πιστεύω ότι έχω ακόμα 20 παραγωγικά χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα θέλω να εκπληρώσω τους περισσότερους από τους στόχους αυτούς».

 
 
 
*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Gold

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ