Naguib Sawiris: Ανοικτός και σε νέες επενδύσεις

Ανοικτό αφήνει το παράθυρο για νέες επενδύσεις στην Κύπρο ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το μεγαλεπήβολο έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας. 

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στο νέο τεύχος του περιοδικού Gold, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας δηλώνει ευχαριστημένος από την πρόοδο που συντελείται στις εργασίες κατασκευής του εμβληματικού έργου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις στην Κύπρο.
 
Διαβάστε ακόμα: Καμπανάκι κινδύνου για νομοθεσίες που «αποδυναμώνουν» τις τράπεζες
 
Το έργο έχει ήδη κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση, κάτι που, όπως αναφέρει ο Naguib Sawiris αποδεικνύει και το γεγονός ότι απολαμβάνει αυξημένου ενδιαφέροντος από αγοραστές παγκοσμίως και ιδιαίτερα από τις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, την ώρα που το 78% του ανατολικού πύργου της Μαρίνας της Αγίας Νάπας έχει ήδη πωληθεί.
 
 
Ικανοποιημένος με την κυπριακή εμπειρία

Όσον αφορά την εμπειρία του στην Κύπρο ως επενδυτής, ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως πολύ θετική, επαινώντας την κυβέρνηση και τις Αρχές για τη φιλοξενία τους και τη βοήθεια τους, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όλοι οι ξένοι επενδυτές. Η δύναμη της κυπριακής οικονομίας και η υποστήριξη που υπάρχει έχουν καταστήσει την Κύπρο ως ένα από τα ευκολότερα μέρη για επιχειρήσεις, εξήγησε.
 

Ο κ. Sawiris στάθηκε και στη συνεργασία του με τον τοπικό του εταίρο, η οποία, όπως είπε, ήταν ουσιαστικής σημασίας για τη διατήρηση του έργου σε καλό δρόμο.
Σχετικά με το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος είπε πως αποτελεί μεγάλο κίνητρο για επενδύσουν σε ακίνητα οι ξένοι.  
 
 
Ιδιοκτήτες σκαφών εκατομμυρίων

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα χάσμα στην αγορά του τουρισμού πολυτελείας και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ιδιοκτήτες σκαφών που κοστίζουν έως και 50 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε στο Gold ο Naguib Sawiris.
 

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα είναι η κορυφαία ανάπτυξη μικτής χρήσης στο νησί, με πολυτελής οικίες και εμπορική μαρίνα με χώρο ελλιμενισμού για 600 σκάφη με μήκος έως 60 μέτρα, συμπλήρωσε.
 

Ποιος είναι ο Naguib Sawiris 

Ο Αιγύπτιος μεγαλοεπενδυτής της Μαρίνας Αγίας Νάπας φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους της Αφρικής και συγκεκριμένα βρίσκεται στην 7η θέση, αφού η αξία των περιουσιακών του στοιχείων φτάνει στα €2,9 δις. Ο Naguib Sawiris είναι απόγονος της πλουσιότερης οικογένειας της Αιγύπτου ενώ ο αδελφός του Nassef βρίσκεται τέταρτος στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους της Αφρικής, με την περιουσία του να ανέρχεται στα $6,3 δις. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε μέσω του τομέα των τηλεπικοινωνιών, όταν το 2011 προχώρησε στην πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνικών VimpelCom (πλέον Veon) σε ρωσική εταιρεία. 

Ο ίδιος είναι πρόεδρος της Orascom Telecom Media & Technology ενώ η οικογενειακή επιχείρηση La Mancha διαθέτει μερίδια στις Evolution Mining, Endeavour Mining και Golden Star Resources, οι οποίες εκμεταλλεύονται ορυχεία χρυσού σε Αφρική και Αυστραλία.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Gold.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής