Ελληνική: Σεπτέμβριο η τελική ενοποίηση με συστήματα πρώην ΣΚΤ

Μαρία Στυλιανού  19/06/2019 07:23
Ελληνική: Σεπτέμβριο η τελική ενοποίηση με συστήματα πρώην ΣΚΤ

Ελληνική: Σεπτέμβριο η τελική ενοποίηση με συστήματα πρώην ΣΚΤ

Μαρία Στυλιανού  19/06/2019 07:23
Πυρετωδώς εργάζονται στην Ελληνική Τράπεζα με στόχο την ολοκληρωτική ενοποίηση των συστημάτων τον Σεπτέμβριο, στον απόηχο την απόκτησης εκ μέρους της τράπεζας, πριν από ένα χρόνο, του καλού κομματιού της πρώην ΣΚΤ.

RELATED ARTICLES

 
Βασικό ορόσημο του πλάνου των επόμενων μηνών είναι, κατ’ αρχήν, να διασφαλιστεί η επιτυχής μεταφορά των δεδομένων που σήμερα βρίσκονται στα συστήματα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας. Η προσπάθεια αυτή αφορά πέραν του μισού εκατομμυρίου πελάτες.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, όλες οι ομάδες (IT, Integration Teams, Λιανική τραπεζική, operations κ.α.) εργάζονται πυρετωδώς προς επίτευξη του στόχου και το όλο project προχωρεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί. Συνεπώς, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η τελική ενοποίηση των καταστημάτων.
 
 
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από όλα τα καταστήματα του δικτύου της. Μεταξύ άλλων, όλοι οι πελάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των ATM της Ελληνικής (πχ κατάθεση επιταγών, μετρητών, πληρωμές λογαριασμών) σε σχέση με της πρώην ΣΚΤ, στα οποία οι πελάτες σήμερα μπορούν να κάνουν μόνο ανάληψη. Θα μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν το web banking της Ελληνικής Τράπεζας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 24 Branch in Branch (τα καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες, είτε ήταν πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας είτε προέρχονται από την πρώην ΣΚΤ).
 
Διαβάστε ακόμα: Καμπανάκι κινδύνου για νομοθεσίες που «αποδυναμώνουν» τις τράπεζες
 

Με την ολοκλήρωση της ενοποίησης, η Ελληνική Τράπεζα θα αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο. 
 
Σήμερα, η Ελληνική λειτουργεί 130 καταστήματα: 50 στη Λευκωσία, 35 στη Λεμεσό, 22 στη Λάρνακα, οκτώ στην Αμμόχωστο και 15 στην Πάφο.
 
Λειτουργούν επίσης 24 Βranch IN Branch, 11 στη Λευκωσία, τέσσερα στη Λεμεσό, ένα στη Λάρνακα, τρία στην Αμμόχωστο και πέντε στην Πάφο.
 
Τονίζεται πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης των σημάτων της πρώην ΣΚΤ με σήματα της Ελληνικής Τράπεζας στα υποκαταστήματα που θα διατηρήσει η Ελληνική. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας