Ν. Πηλείδου: Στους 46 πιο ισχυρούς της ναυτιλίας παγκοσμίως

Στους 46 πιο σημαντικούς ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς στη ναυτιλία κατατάσσει το γνωστό βρετανικό περιοδικό “Tanker Shipping and Trade” την Κύπρια Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου. Το εν λόγω περιοδικό, γνωστό στους διεθνείς κύκλους της ναυτιλίας, ενέταξε την κ. Πηλείδου στον εν λόγω κατάλογο μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες του τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κίνηση, η οποία ερμηνεύεται ως σημάδι ότι η μικρή μας Κύπρος έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται και να καθίσταται όλο και πιο ορατή στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κυπριακός στόλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 11 μεγαλύτερους παγκοσμίως και κατέχει την τρίτη θέση στην ΕΕ, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα μας ανάμεσα στα κράτη με ισχυρή επιρροή στον τομέα της ναυτιλίας.
 
Διαβάστε ακόμα: Ποια cafe πάνε στο Neo Plaza;
 
Στο ρεπορτάζ του περιοδικού, δημοσιεύονται πληροφορίες για το νεοσύστατο Υφυπουργείο Ναυτιλίας στην Κύπρο και το βιογραφικό της Υφυπουργού, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις της κ. Πηλείδου. Όπως η ίδια αναφέρει, το κυπριακό Υφυπουργείο Ναυτιλίας καταρτίστηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018 και αποτέλεσε μετεξέλιξη του πρώην τμήματος εμπορικής ναυτιλίας, το οποίο περιλάμβανε 160 εργαζόμενους  και έξι γραφεία σε όλο τον κόσμο. «Υπήρχε διαθέσιμη μεγάλη τεχνογνωσία (από τους ανθρώπους του Υφυπουργείο), αλλά έπρεπε να κάνουμε αναδιοργάνωση και να θέσουμε νέους στόχους. Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί και τώρα έχουμε μια δομή τριών βαθμίδων που ενσωματώνει το μητρώο του πλοίου, τη σημαία και θέματα  παράκτιας ρύθμισης», εξήγησε η κ. Πηλείδου.
 
Διαβάστε ακόμα: Ανάστατες οι τράπεζες και η αγορά από νομοθεσία για καταχρηστικές ρήτρες
 
Ο συντάκτης του ρεπορτάζ σημειώνει ότι οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν φαίνεται να λειτουργούν ορθά, παραθέτοντας δήλωση της Υφυπουργού ότι η Κύπρος λαμβάνει θετικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των πελατών της, τις 24ωρου βάσεως υπηρεσίες και την υποστήριξη των πελατών. Εστιάζει παράλληλα στο one stop service που παρέχεται, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία για τους πελάτες, του να εξυπηρετούνται μέσω διαφορετικών, διάσπαρτων υπηρεσιών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ο στόχος, τονίζεται, είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
 
 
Η κα Πηλείδου απάντησε και στο ερώτημα για το πιο leadership style ακολουθεί στη διοίκηση της. «Σίγουρα δεν είμαι αυταρχικής ηγέτης. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και αυτό που μας κάνει ανταγωνιστικούς είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους πελάτες μας και την οικονομία της Κύπρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Όπως τονίζεται, η κ. Πηλίδη πιστεύει ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ της ψηφιοποίησης και της ανταγωνιστικότητας. Το Υφυπουργείου Ναυτιλίας έχει φροντίσει για την ψηφιοποίηση των αρχείων και την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών τους, πχ online seafarers certificate. Το επόμενο βήμα είναι η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής", σύμφωνα με την Υφυπουργό.
 
Εξάλλου, αναφορά γίνεται και στους στόχους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας για ανάληψη δράσεων προς την κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων, μέσω των καυσίμων των πλοίων. Ήδη ετοιμάζεται οδικός χάρτης προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame