Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το «μυστικό» επιτυχίας στον κόσμο των επιχειρήσεων

Για τη σημασία που έχει για την ίδια το βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας», το οποίο απέσπασε κατά την τελετή των Βραβείων Γυναικείας Αριστείας «Εριφύλλη» 2017, μίλησε στο «Σ’ επαφή» η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος των εταιρειών επικοινωνίας Partners Y&R, pr:partners & Byte Digital Agency.

Η κα Γιαλλουρίδου αναφέρεται επίσης στην απόφαση της να προχωρήσει στη δημιουργία της δικής της επιχείρησης και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ μοιράζεται με τους αναγνώστες το «μυστικό» για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΕΞ: Η διπλωματία στην υπηρεσία της Οικονομίας

Διαβάστε ακόμα: Το ασύμφορο τρένο «ατραξιόν» της Αποικιοκρατίας

Τι σημαίνει για σας το βραβείο Αριστείας ΕΡΙΦΥΛΗ που αποσπάσατε; Είναι σημαντική αυτή η βράβευση;

Είμαι στο χώρο της επικοινωνίας για σχεδόν 30 χρόνια και η δουλειά μου είναι να αναδικνύω επιχειρήσεις, μάρκες και προσωπικότητες. Είμαι πάντα πίσω από τα φώτα. Η διάκριση αυτή βάζει πάνω μου ένα προβολέα που με τιμά αφάνταστα και με κάνει να νοιώθω ακόμα περισσότερη περηφάνεια και καταξίωση για το έργο που έχουμε δημιουργήσει με το συνέταιρο μου και όλη την ομάδα Partners. Αυτή η βράβευση δεν αφορά μόνο στο άτομο μου αλλά και σε όλους τους συνοδοιπόρους μου. Η επικοινωνίας είναι απαιτητική και ομαδική δουλειά. Για να γευτείς τους καρπούς της επιτυχίας και να έχεις ένα διαχρονικό αποτέλεσμα πρέπει να έχεις δίπλα σου τόσο στο σπίτι σου όσο και στη επιχείρηση σου, ανθρώπους που στέκονται δίπλα σου αλλά και σε προκαλούν να γίνεσαι καλύτερος.

Κατά πόσο θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο βραβείο μπορεί να αξιοποιηθεί, προκειμένου να σας ανοιχθούν και άλλες πόρτες σε επαγγελματικό επίπεδο;

Τα βραβεία γυναικείας Αριστείας ΕΡΙΦΥΛΗ παρόλο που είναι πρόσφατα ως θεσμός έχουν λάβει δικαιωματικά μεγάλη αναγνώριση μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο και πιστεύω ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην σύγχρονη Κύπρια. Η αναγνώριση και η προβολή του έργου της Κύπριας επιχειρηματία είναι ένα σημαντικό ορόσημο που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανατροπή της ανισότητας μεταξύ των φύλων στον επιχειρηματικό στίβο. Η βράβευση αυτή για εμένα είναι μια τιμή που έχει ουσιαστική συναισθηματική αξία όσον αφορά στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της δικής μου ψυχικής δύναμης. Όμως και χωρίς να είναι αυτοσκοπός η αναγνώριση έχει σαν θετική συνέπεια την προβολή και την δημοσιότητα που πάντα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα.

Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχείρηση σας.

Κάτω από την ομπρέλα Partners έχουμε τρεις εταιρείες: Η εταιρεία Partners/Y&R μετρά σήμερα 23 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της Διαφήμισης και Επικοινωνίας, στην Κύπρο. Επενδύσαμε στις αρχές της προοδευτικής διαφήμισης και κατορθώσαμε από το 2004 να είμαστε επίσημος συνεργάτης και μέλος του δικτύου Young&Rubicam (Y&R), ενώ από το 2010 και μέλος του δικτύου της VML.
Η δεύτερη εταιρεία μας, pr:partners, ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και ασχολείται με corporate pr, ceo reputation, crisis management, media relations, internal relations, event management κ.α. ενώ η τρίτη και νεαρότερη εταιρεία μας Byte digital agency ασχολείται με την online επικοινωνία σε στρατηγικό και διεκπαιρεωτικό επίπεδο.
Η απολύτως συνειδητή επιλογή της ονομασίας μας, αλλά και ολόκληρη η φιλοσοφία που κρύβει μέσα της η λέξη “Partners”, αποτελούν για εμάς πολλά περισσότερα από μια επωνυμία. Είναι τρόπος ζωής, τρόπος προσέγγισης, τρόπος συνεργασίας και μεγιστοποίησης του αποτελέσματος! Εμπεριέχει την έννοια του αμοιβαίου οφέλους, όπως και του αλληλοσεβασμού.
Οι Partners είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από 44 επαγγελματίες νέας γενιάς και που χαρακτηρίζεται από το σύγχρονο ταλέντο, την εμπειρογνωμοσύνη και τη φιλοσοφία του Game changing ideas και εξυπηρετεί ένα χαρτοφυλάκιο από ηγετικά brands όπως Τράπεζα Κύπρου, EuroLife, CYTA, ΟΠΑΠ, AHK, Α/φοι Λανίτη, Εύρηκα, Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, Όμιλος Επιφανίου, Προϊόντα του Oμίλου NKS, Α/φοι Γρηγορίου, L.Zotiades κ.α.

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφαση να προχωρήσετε στο δικό σας επαγγελματικό βήμα;

Είμαι μια ήρεμη δύναμη, παίρνω ρίσκα, δεν φοβάμαι την αλλαγή, δεν μπορώ να είμαι σε μια κάτασταση ή σε ένα χώρο που δεν με αντιπροσωπεύει και θέλω συνέχεια να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Αυτές οι ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα μου έκαναν την απόφαση μου πολύ εύκολη. Στην χρονική εκείνη φάση υπήρχαν βέβαια και κάποιες σοβαρές αντενδείξεις όπως τα δίδυμα βρέφη μου, η απουσία κεφαλαίου και οικονομικής εξασφάλισης, το ανύπαρκτο networking μου κλπ όμως πάντα στη λίστα με τα θετικά και αρνητικά φροντίζω να γράφω πάντα περισσότερα στην πρώτη στήλη.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην επαγγελματική σας ανέλιξη;

Αρκετές, τόσες που δεν τις θυμάμαι. Σε μια μικρή αγορά οι περιορισμοί είναι πολλοί και μεγάλοι. Χτίσαμε 3 επιχειρήσεις από την αρχή χωρίς χρήματα, χωρίς εμπειρία, χωρίς πλάτες. Αυτές όμως οι δυσκολίες είναι που σε πεισμώνουν, που σε κάνουν πιο δυνατό και πιο δημιουργικό. Σε κάνουν πιο ανθεκτικό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να γίνεις δεινόσαυρος. Σε οδηγούν εύκολα στο μέλλον.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στις νέες γυναίκες που προβληματίζονται αν πρέπει να τολμήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Για έμενα δεν έχει διαφορά αν αυτό το εγχείρημα αφορά σε μια νέα γυναίκα ή σε ένα νεαρό άνδρα. Διαφορά έχει ο λόγος που σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση. Είναι πολλές φορές που πιστεύουμε ότι μια δική μας επιχείρηση ίσως να είναι η διέξοδος σε περισσότερα λεφτά, σε περισσότερο προσωπικό χρόνο, σε περισσότερη ανεξαρτησία, σε περισσότερη δύναμη. Αυτοί θα έλεγα είναι οι λάθος λόγοι που πρέπει κάποιος να τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Αν όμως έχουμε κάποιο δυνατό όραμα, ψυχικές δυνάμεις, την διάθεση να δουλέψουμε σκληρά, να θυσιάσουμε προσωπικό χρόνο και κόπο, να αποδεχτούμε κάποιες αποτυχίες τότε πρέπει να το κυνηγήσουμε. Είναι σημαντικό να το δουλέψουμε και στο μυαλό και στο χαρτί!, κάνοντας πάντα τη μελέτη μας, ζυγίζοντας τα ρίσκα μας, διαλέγοντας πάντα την ομάδα υποστήριξης μας και εμψυχώνοντας τον εαυτό μας. Η συμβουλή που θα μοιραζόμουν είναι ότι στην επαγγελματική σταδιοδρομία όπως και στην προσωπική μας ζωή τα μόνα εμπόδια που υπάρχουν είναι αυτά που είναι μέσα στο δικό μας κεφάλι και διάθεση.

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στα πλαίσια του Newsletter της ΚΟΓΕΕ "Σ' Επαφή" 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame