Δύο Ινδοί μεγιστάνες που διάλεξαν την Κύπρο

Κάποιοι βλέπουν το κυπριακό διαβατήριο, το οποίο παρέχεται μέσω των προγραμμάτων της κυπριακής κυβέρνησης έπειτα από επενδύσεις σε ακίνητα, ως ευκαιρία για ελεύθερη είσοδο (χωρίς θεώρηση βίζας) σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Άλλοι ζητούν ευνοϊκότερα φορολογικά καθεστώτα και πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις κλίματα, ενώ μερικοί εκφράζουν την επιθυμία να ζήσουν έναν περισσότερο δυτικό τρόπο ζωής ή την ικανότητα να σπουδάσουν, να εργαστούν ή και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με ευκολία.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που ορισμένοι πλούσιοι Ινδοί επέλεξαν την Κύπρο για τη διαμονή και τη δραστηριοποίησή τους, εξασφαλίζοντας κυπριακή υπηκοότητα.

Διαβάστε ακόμα: Amavi: Ανοίγει τον Φεβρουάριο το ξενοδοχείο για ζευγάρια

Hiranandani: Ο μεγιστάνας των ακινήτων
Το πιο ισχυρό παράδειγμα Ινδού δισεκατομμυριούχου που επέλεξε την κυπριακή υπηκοότητα είναι ο μεγιστάνας των ακινήτων, ο Surendra Hiranandani.

Ο συνιδρυτής του ομίλου Hiranandani αποκάλυψε ότι ο λόγος που κατήλθε στην Κύπρο είναι η ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Αν είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω σήμερα με τον πρωθυπουργό, Narendra Modi, θα τον καλούσα να κάνει κάτι για να βελτιώσει την ευκολία λήψης διαφόρων αδειών στον τομέα των ακινήτων», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στη Mumbai Mirror ο Ινδός επιχειρηματίας. 

«Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει το μείζον πρόβλημα του ποσοστού ενδιαφέροντος που χρεώνουν οι οικοδόμοι», είχε σημειώσει σχετικά, καταγγέλλοντας τα δεδομένα στον τομέα των κατασκευών στην Ινδία.

Διαβάστε ακόμα: Η εξάρτηση από Citi και New York Mellon

Anish Bhatt: Ο βασιλιάς των ρολογιών και του Instagram
Εκτός από τους πλούσιους που κατοικούν στην Ινδία, η Κύπρος κατάφερε να προσελκύσει επίσης εύπορους Ινδούς, οι οποίοι κατοικούν σε πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Ντουμπάι.

Πρόσφατα εξασφάλισε το κυπριακό διαβατήριο ο Anish Bhatt, γνωστός ως Watch Anish. Πρόκειται για τον ιδρυτή ενός εκ των σημαντικότερων περιοδικών ρολογιών και lifestyle ανά το παγκόσμιο, με σχεδόν δύο εκατομμύρια followers στο Instagram.

Σε συνέντευξή του από την Κύπρο στη Forbes, αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής που του προσέφερε η μετακόμισή του στο νησί. «Ταξιδεύω τόσο πολύ για δουλειά και περνάω μόνο 60 μέρες τον χρόνο με τη γυναίκα μου και την κόρη μου. Πλέον, αυτές οι 60 μέρες στο σπίτι, είναι σε ένα μέρος με συνεχή ηλιοφάνεια, πισίνες και εύκολη πρόσβαση στις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου, αντί σε κάποιο διαμέρισμα σε μια θλιβερή, ταραχώδη πόλη», τόνισε ο Anish Bhatt, εξηγώντας ότι «το Λονδίνο γινόταν όλο και πιο επικίνδυνο και ήθελα μια καλύτερη ποιότητα ζωής για το κοριτσάκι μου».

Το πιο φιλικό κλίμα για τις επιχειρήσεις του νησιού και οι ποικίλες επενδυτικές ευκαιρίες αποτελούν πρόσθετο πλεονέκτημα για νέες επιχειρήσεις που επιλέγουν η Κύπρος. Όπως αναγνωρίζει ο Bhatt, το φορολογικό σύστημα στην Κύπρο προσφέρει ευκολίες στους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι πέραν από τις νέες υποδομές, ανακάλυψε πολλές νέες υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο πιο σύντομος δρόμος για διαβατήριο
Εύκολη υπόθεση χαρακτηρίζει τη διαδικασία εξασφάλισης κυπριακής ιθαγένειας ο Dillon Bhatt, ο επικεφαλής της διεθνούς επιχειρηματικής ανάπτυξης της Millwood Kane International, της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα που συνεργάστηκε με την Watch Anish για να διευκολύνει τη μετακίνησή της στην Κύπρο.

Με έδρα το Λονδίνο και την Κύπρο, η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε πλούσιους για την εξασφάλιση τόσο της κυπριακής υπηκοότητας όσο και της άδειας παραμονής μέσω επενδύσεων. 

«Η Κύπρος προσφέρει την πιο γρήγορη διαδρομή για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια μέσω του επενδυτικού προγράμματος », αναγνώρισε ο Dillon Bhatt, εξηγώντας ότι η επένδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, με την αγορά κατοικίας αξίας €2 εκατ. στην Κύπρο ή με επένδυση ύψους €2 εκατ. στην ανάπτυξη γης, σε έργα υποδομής και άλλα.


Επεσήμανε επίσης ότι για μία άδεια μόνιμης διαμονής, «οι αιτούντες πρέπει να επενδύσουν €300,000 συν ΦΠΑ σε ακίνητα και να συμμορφωθούν με βασικά ελάχιστα ετήσια κριτήρια εισοδήματος».

Εξάλλου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία υποχρέωση διαμονής στην Κύπρο», σημειώνοντας ότι «μια σύντομη επίσκεψη μία φορά σε δύο χρόνια είναι αρκετή, ενώ μετά από επτά χρόνια διαμονής στην Κύπρο οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πολιτογράφηση και να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο».

Και στις δύο περιπτώσεις είπε ο Dillon, «η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου τρεις έως έξι μήνες».

ΠΗΓΗ: Forbes

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου