Βίβιαν Μακρή: Τέχνη με χάρη

Αν και όλα ξεκίνησαν τυχαία και για την πλάκα, η Handcraft Artist Βίβιαν Μακρή, συνειδητοποίησε σύντομα πως υπήρχε μεγάλη ζήτηση για τις χειροποίητες δημιουργίες της. Κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα η δική της επιχείρηση με το όνομα «Grace of Art». Το χειροποίητο, το vintage, το μοντέρνο έγιναν αυτόματα το προσωπικό στοίχημα της δημιουργού, η οποία μας συστήνει την δουλειά της. 

Η ιδέα του «Grace of Art» προέκυψε μέσα από ένα συνδυασμό συγκυριών. Ο σύζυγός της Βιβής Μακρή, δουλεύει κυρίως με γυψοσανίδες. Συνεχώς όμως μαστορεύει και πειραματίζεται με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες. Μαζί ξεκίνησαν να φτιάχνουν κάποιες δημιουργίες για πλάκα. Στη συνέχεια, γνώρισε την τεχνική του decoupage από φίλη της στην Αθήνα, το οποίο έγινε το χόμπι της. Αργότερα, ξεκίνησαν οι παραγγελίες από φίλους και γνωστούς και αφού το έψαξε, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια για νέες τεχνικές. Παράλληλα έστησε την σελίδα της στο Facebook, αρχίζοντας έτσι την δική της μικρή επιχείρηση. 

Διαβάστε ακόμα: Μ. Κωνσταντίνου: Λανσάρουμε τη νέα εποχή

«Οι παραγγελίες ξεπέρασαν με τα χρόνια τις προσδοκίες μου, ενώ πρόσφατα άρχισα να παραδίδω και σεμινάρια», αναφέρει. Πρώτη της απόπειρα για δημιουργία, αποτελεί μια παλέτα ζωγραφικής, την οποία διακόσμησε και δεύτερη ένα ξύλινο κουτί με σχέδιο πεταλούδας, ως δώρο για τα γενέθλια ξαδέλφης της. «Η πρώτη μου πελάτισσα, μια κοπέλα από την Ανθούπολη, προέκυψε από το προφίλ μου στο Facebook, όταν είδε μια βούρτσα που είχα φτιάξει για δώρο και πάλι», θυμάται. Αν και η πελατεία της αποτελείται κυρίως από γυναίκες, την ίδια ώρα θεωρεί ότι η δουλειά της μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε και να ικανοποιήσει πολλά και διαφορετικά γούστα και ανάγκες. «Η δουλειά μου ενδιαφέρει οποιονδήποτε θέλει να μεταμορφώσει ένα αντικείμενο και να αφήσει σε αυτό το προσωπικό του στίγμα», τονίζει. 

Στη συλλογή της συναντάμε βούρτσες, coasters, καδράκια, κουτιά για τσάι ή χαρτομάντιλα, δίσκους, κρεμάστρες τοίχου, κλειδοθήκες, μπαουλάκια, μπιζουτιέρες, κασετίνες, ρολόγια τοίχου. Δουλεύει επίσης σε μεγαλύτερα αντικείμενα όπως μπαούλα, γραφεία, τραπεζάκια σαλονιού, μπουφέ και όλων των ειδών τα έπιπλα. «Αγαπημένα μου υλικά είναι οι πάστες διαμόρφωσης, τα λάδια ζωγραφικής και οι δακτυλοπατίνες», εξομολογείται. Η αγάπη της για το vintage στοιχείο, εκφράζεται έντονα μέσα από τις δημιουργίες της. Όπως η ίδια αναφέρει, «αγαπώ ιδιαιτέρως οτιδήποτε παλιό με χαρακτήρα, αλλά σίγουρα σε όλα μου αρέσει να γίνεται επεξεργασία και να τα παντρεύω με πιο σύγχρονες τάσεις, ώστε να αφήνω το προσωπικό μου στίγμα». 

Διαβάστε ακόμα: Κουτσουρεμένοι κατά 10% οι μισθοί από το 2010

Το κόστος μιας δημιουργίας βασίζεται στις ιδιαιτερότητές της. Για παράδειγμα, στα μικροαντικείμενα οι τιμές ξεκινούν από €3, όπως ένα μπρελόκ και φτάνουν μέχρι τα €80 - €100, όπως μεγάλα ρολόγια ή μπαούλα βάφτισης. Το κόστος κυμαίνεται σε άλλα επίπεδα όταν αφορά αναπαλαιώσεις επίπλων, με τις τιμές να διαφοροποιούνται σε παραγγελίες μεγάλης ποσότητας. Τις δημιουργίες της μπορεί να δει κανείς στην σελίδα της στο Facebook, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η συνεργασία με κάποιο κατάστημα που θα φιλοξενεί τις συλλογές της. 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα