Σ. Κασσιανίδης: Θαυμάζει τους Disney, Jobs και Branson

Για τις ηγετικές του ικανότητες στην Κατηγορία Υπηρεσίες βραβεύτηκε ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηyperion Systems Engineering, Συμεών Κασσιανίδη, στο πλαίσιο της 4ης απονομής των ΚΕΒΕ Business Leader Awards.
 
Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό Gold τόσο ο Συμεών Κασσιανίδης δηλώνει ότι θαυμάζει τους Walt Disney, Steve Jobs και Richard Branson, ενώ επισημαίνει πως ο ηγέτης πρέπει να θέτει το συμφέρον της ομάδας της οποίας ηγείται πάνω από κάθε προσωπικό συμφέρον.

Διαβάστε ακόμα: Πόσα αυτοκίνητα πουλιούνται σε κάθε πόλη
 
Τι θεωρείτε ως το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας επίτευγμα;
Η δημιουργία μιας εταιρείας τεχνολογικών υπηρεσιών στη Λευκωσία, η οποία κατάφερε να εδραιωθεί και να επιτύχει διεθνώς.
 
Τι σημαίνει για εσάς αυτό το βραβείο;
Μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών των τελευταίων 25 χρόνων και ελπίζω ότι θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέους επιχειρηματίες και εταιρείες παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών για να πιστέψουν ότι, με την Κύπρο ως βάση τους, και αυτοί μπορούν να έχουν διεθνή επιτυχία.

Οι καλοί ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται;
Κατά τη γνώμη μου, είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Ωστόσο, οι δεξιότητες, οι ιδιότητες και οι ικανότητες εκείνων που είτε έχουν το χάρισμα ή που επιθυμούν να είναι ηγέτες πρέπει να αναπτύσσονται και να τελειοποιούνται διαρκώς ώστε να φθάσουν σε ένα επίπεδο ικανότητας που θα τους καθιερώσει ως ηγέτες.

Υπάρχει κάποιο άτομο που έχει επηρεάσει έντονα το στυλ ηγεσίας σας;
Έχω μάθει από πολλούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω. Αυτές οι εμπειρίες και τα μαθήματα με επηρεάζουν συνεχώς και με βοηθούν να βελτιώσω το στυλ ηγεσίας μου.
 
Μπορείτε να αναφέρετε έναν εξαιρετικό επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζετε; Τι τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό;
Θαυμάζω πολλούς επιχειρηματικούς ηγέτες: τον Walt Disney, για την εμμονή και την επιδίωξη ενός ονείρου και οράματος. Τον Steve Jobs, για τη δημιουργικότητα και το πάθος του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ικανότητα να ανακαλύψει τον εαυτό του, την εταιρεία του, τις ιδέες και τα προϊόντα του, καθώς και τον Sir Richard Branson, για τις επιχειρηματικές του αξίες και την επιχειρηματική και οραματιστική του προσέγγιση.
 
Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες/δεξιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη;
Ο ηγέτης πρέπει να έχει όραμα, ακεραιότητα, να οδηγεί με παράδειγμα, να έχει συναισθηματική νοημοσύνη, να είναι δίκαιος και να θέτει τα συμφέροντα της ομάδας που ηγείται πάνω από κάθε προσωπικό ενδιαφέρον.



Ο Συμεών Κασσιανίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό. Ο πατέρας του, Χριστόφορος, ήταν καρδιολόγος - παθολόγος και η μητέρα του Γκλόρια ίδρυσε και λειτουργεί τα τελευταία 40 χρόνια την γκαλερί τέχνης Γκλόρια στη Λευκωσία.

Zει με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του στη Λευκωσία.

Είναι χημικός μηχανικός με πρώτο πτυχίο από το ΜΙΤ και διδακτορικό στη βιομηχανική πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology and Medicine. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του οδήγησαν στην ίδρυση της Ηyperion Systems Engineering. Από την αρχή η αγορά που στόχευσε και κατέκτησε ήταν οι μεγάλες εταιρείες της διεθνούς βιομηχανίας διεργασιών. Παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου από την ίδρυσή του το 1993.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται και με τα κοινά. Υπηρέτησε στο συμβούλιο του ΧΑΚ και του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Υπήρξε πρόεδρος του εκκολαπτηρίου νεοφυών εταιρειών Διογένης, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου.

Στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να βοηθά εταιρείες στα αρχικά τους στάδια και νέους επιχειρηματίες, ενώ υπήρξε μέλος διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών εταιρειών και ιδρυμάτων.

Είναι συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης. Έχει δε πάθος με τη μουσική και μέχρι το τέλος των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε σε συγκροτήματα ροκ μουσικής. Είναι, επίσης, ιστιοπλόος με εμπειρία σε μικρά και μεγάλα σκάφη.

Διαβάστε ακόμα: Ανάγκη για συρρίκνωση βλέπουν Ευρωπαίοι τραπεζίτες

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα