Αποκτά ξανά αεροδρόμιο η Λευκωσία;

InBusinessNews  08/09/2021 10:18
Αποκτά ξανά αεροδρόμιο η Λευκωσία;

Αποκτά ξανά αεροδρόμιο η Λευκωσία;

InBusinessNews  08/09/2021 10:18

Δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 30 Ιουλίου, για υπό όρους χορήγηση πολεοδομικής άδειας για μεγάλη ανάπτυξη θεματικού πάρκου-κέντρου πολλαπλού αθλητικού/ψυχαγωγικού χαρακτήρα στη δυτική Λευκωσία, και συγκεκριμένα στις κοινότητες Αγίου Ιωάννη Μαλούντας και Μένοικου. 

Η αίτηση είχε υποβληθεί από την εταιρεία Τ.Ρ. Mediterranean Adventures Ltd και σύμφωνα με την μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον που υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της προτεινόμενης ανάπτυξης, βρίσκεται και... αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως θα υπάρχει διάδρομος απογείωσης/προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, χώρος στάθμευσης αεροπλάνων και αποθήκη αεροσκαφών. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, την ανέγερση ξενοδοχείου υποστηρικτικής χρήσης, 200 κλινών. 

Σημείωνεται πως στο θεματικό πάρκο, που θα λειτουργεί και ως κέντρο πολλαπλού αθλητικού ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θα πραγματοποιούνται και ελεύθερες πτώσεις αθλητών.

Διαβάστε ακόμη: 

Κρίνεται μεγάλη ανάπτυξη με ξενοδοχείο και αεροδρόμιο

Πολεοδομική άδεια σε μεγάλη ανάπτυξη με ξενοδοχείο στη Λευκωσία

Όπως και να έχει όμως, μένει να δούμε αν η Λευκωσία θα αποκτήσει και πάλι αεροδρόμιο μετά από αρκετά χρόνια. Έστω και για σκοπούς ελεύθερης πτώσης... 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας