Αναθέσαμε σε χότζα να λειτουργεί ορθόδοξη εκκλησία

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι πριν από τις εκαστοτε εκλογές της πρώτης Κυριακής στη χώρα μας λέγονται πολλά. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει στην Κύπρο και κατά τη δεύτερη Κυριακή. Οι ανατροπές γίνονται στις πολιτικές θέσεις σε μια προσπάθεια να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές με άλλα πολιτικά στρατόπεδα ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλείσεις για πιθανές συνεργασίες.

Η επιλογή της επόμενης Κυριακής κατά την άποψη μου είναι πολύ απλή αλλά και η επιβεβλημένη. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτήν τού Νίκου Αναστασιάδη. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός πολιτικού ηγέτη με τεράστια πολιτική πείρα, διεθνές εκτόπισμα, στοιχεία πλήρως απαραίτητα για να μας βγάλουν από το τέλμα που έχουμε οδηγηθεί. Τόσο το πολιτικό αλλά και το οικονομικό, που μας έχει οδηγήσει η απερχόμενη κυβέρνηση με αδέξιους και καταστροφικούς χειρισμούς.  

Σαν συνδικαλιστής στο χώρο που κινούμαι, ηγούμενος ενός τομέα με πάμπολλα προβλήματα έχω μάθει ότι για να μπορείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα θα πρέπει πρώτα να κάνεις σωστή διάγνωση και στη συνέχεια να πάρεις διορθωτικά μέτρα δίνοντας την κατάλληλη και ανάλογη θεραπεία. Είναι εξόφθαλμο ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε στα πλείστα προβλήματα της χώρας να κάνει σωστές διαγνώσεις και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της κρίσης αφού το έχει αποδώσει στις τράπεζες και μόνον και στη παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Όλα αυτά είναι το ένα μέρος του προβλήματος. Έχει υποτιμηθεί και παραγνωριστεί η κακοδιαχείριση των οικονομικών του κράτους, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και γενικά μια αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική που πόρρω απείχε από τη πρέπουσα. Bέβαια αυτά δεν ήταν τυχαία αλλά όπως εύστοχα κατά την άποψη μου είχα αναφέρει σε παλαιότερο μου άρθρο, αναθέσαμε σε χότζα να λειτουργεί ορθόδοξη εκκλησία.
Δεν μπορεί ο λαός να έχειοι ονδήποτεδίλλημα για τον ποιο πρέπει να ψηφίσει τη Κυριακή .

Ένας ξάδελφος μου κάποτε και μόλις απολύθηκε από το στρατό κατάφερε και έπεισε μαζί με ένα φίλο του και πήραν μια υπεργολαβία για να κάνουν τα καλούπια ενός κτηρίου. Κανανε λοιπόν τα καλούπια και ακολούθησε το χυσιμο του μπετόν. Στη συνέχεια αφού αφαιρέθηκαν τα καλούπια διαπίστωσαν ότι ο τοίχος ήταν στραβός. Τραβούσε τα μαλλιά του ο εργολάβος. Ήρθαν όμως στη συνέχεια οι σοβατζήδες και με μπόλικο υλικό κάλυψαν το λάθος και διορθώθηκε η ζημιά. Μετά από λίγο καιρό τα δυο παλληκάρια απευθύνθηκαν και πάλι στον εργολάβο για να αναλάβουν και άλλη δουλειά προτάσσοντας με θράσος τη ποιότητα της δουλειάς τους. Αυτό ακριβώς γίνεται και σήμερα με την απερχόμενη κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς.

Απευθύνεται ξανά στο κόσμο προτάσσοντας ένα στραβό πολιτικό τοίχο ο οποίος σίγουρα δε θα διορθωθεί τόσο εύκολα όσο ο πραγματικός, ζητώντας από το λαό να υποστηρίξει ένα εντελώς άπειρο, άγνωστο πολιτικό καλουπατζή.

Μια είναι η επιλογή μας την ερχόμενη Κυριακή. Νίκος Αναστασιάδης.

Φάνος Λεβέντης γ.γ. ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α και μέλος του ΑνώτατουΣυμβουλίου του ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες