Γ. Γεωργίου: Ασφαλής προορισμός η Κύπρος για επενδυτές και επιχειρηματίες

Η νέα πραγματικότητα που επέφερε η κρίση της πανδημίας, ενδέχεται να βοηθήσει συγκεκριμένους τομείς όπως τον κατασκευαστικό, τις υπηρεσίες και τον τομέα της τεχνολογίας, εκτιμά ο Γιώργος Ζ. Γεωργίου, διευθύνων συνεταίρος της Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τον τομέα των υπηρεσιών, ο κ. Γεωργίου προβλέπει ότι κατά το 2022 θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2020-2021 με την αναδιοργάνωση ως την κυριότερη πρόκληση.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο διευθύνων συνεταίρος της Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία καθώς και τις εξελίξεις που θα πρέπει να δώσουμε έμφαση το 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Ακίνητα: Με το δεξί στο 2022 παγκύπρια, σκαρφάλωσε η Πάφος 

Μια καντίνα με γλυκά είναι η νέα αλυσίδα που φθάνει στην Κύπρο 

Πάρις Σάββα: Σε ποιες τεχνολογίες να επικεντρωθούν οι επιχειρήσεις 

«Η Κύπρος εξακολουθεί να επωφελείται σαν ασφαλής προορισμός για επιχειρηματίες και επενδυτές σε μια περιοχή που ταλανίζεται διαχρονικά από γεωπολιτικά προβλήματα, μια τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2022» επισημαίνει.

Ακολουθεί πιο κάτω ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργος Ζ. Γεωργίου: 

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;

Αναμένω ότι θα έχουμε μια σταθερή πορεία στη βάση του 2020-2021 με θετικό μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Κάποιοι τομείς ενδεχομένως να δεχτούν κάποια πίεση όπως για παράδειγμα οι τομείς των υπηρεσιών, ενώ άλλοι τομείς αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη όπως οι τομείς τεχνολογίας και τεχνολογικών λύσεων.  

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;

Ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται σε γενικές γραμμές να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2020-2021 με την κυριότερη πρόκληση να είναι η αναδιοργάνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, η προσαρμογή στο καινούργιο οικονομικό περιβάλλον και η παραγωγή και προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;

Η Κύπρος εξακολουθεί να επωφελείται σαν ασφαλής προορισμός για επιχειρηματίες και επενδυτές σε μια περιοχή που ταλανίζεται διαχρονικά από γεωπολιτικά προβλήματα, μια τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2022 και η οποία ενδέχεται να βοηθήσει συγκεκριμένους τομείς όπως τον κατασκευαστικό τομέα και τους τομείς υπηρεσιών και τεχνολογίας.

Οι δυσκολίες που επέφερε και συνεχίζει να επιφέρει η υγειονομική κρίση λόγω του covid-19 και τα διάφορα κατά καιρούς περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, αναγκάσαν τις επιχειρήσεις να επισπεύσουν την τεχνολογική αναβάθμιση τους και τον εκσυγχρονισμό όσον αφορά τον τρόπο λειτουργείας τους. Αυτό αναμένω προσωπικά ότι θα δώσει ένα θετικό πρόσημο το 2022 τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.  

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Σαν δικηγορική εταιρία, η οποία αναγνωρίζει την αλλαγή του οικονομικού περιβάλλοντος, στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της προσφοράς καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών και στην όλο και περισσότερο ένταξη της τεχνολογίας στην καθημερινή δραστηριοποίηση μας, τα οποία θεωρώ ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας αλλά παράλληλα και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ιδίων μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς αυτούς στον τομέα στον οποίο ο καθένας δραστηριοποιείται.

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol