Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αβραάμ Πεκρής: Βασικός πυλώνας της οικονομίας οι ασφαλιστικές

Εν μέσω της πανδημίας, η οποία επέφερε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, ο ασφαλιστικός τομέας απέδειξε ότι αποτελεί βασικό πυλώνα για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Eurolife, Αβραάμ Πεκρή.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο κ. Πεκρής, αναφέρεται μεταξύ άλλων στους στόχους της Eurolife για το 2022, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πράσινη ανάπτυξη, αλλά και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που προδιαγράφονται.

Διαβάστε ακόμα: 

Ο δρόμος για άμεσες ξένες επενδύσεις και νέο οικονομικό μοντέλο

Οι backpackers, τα hostels και ένα είδος τουρισμού που θέλει η Κύπρος

«Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών θα αναβαθμίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν οι ασφαλιστικές με τους πελάτες τους, καταφέρνοντας να παραμείνουν ανταγωνιστικές», τονίζει ο γενικός διευθυντής της Eurolife.

Ακολουθεί πιο κάτω ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αβραάμ Πεκρή.

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Η πανδημία μας αναγκάζει να είμαστε επιφυλακτικοί στις προβλέψεις μας. Ο ψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν επηρεάζουν όλες τις οικονομίες εκτινάσσοντας στα ύψη σημαντικά αγαθά, όπως τα καύσιμα, επηρεάζοντας παράλληλα τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες.

Μπορούμε, όμως, να είμαστε αισιόδοξοι. Η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τις 58 μεταρρυθμίσεις και τα 1,2 δισ. ευρώ που θα επενδυθούν στην οικονομία αναμένεται να διευρύνουν τις προοπτικές τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική είναι και η ανατροπή των δεδομένων στην τουριστική βιομηχανία. Το 2021 η προσέλκυση ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά πολύ σε σύγκριση με το 2020, προσφέροντας οικονομική ένεση στον τομέα που «πληγώθηκε» αρκετά από την πανδημία. Οι νέες τουριστικές επενδύσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του 2022, όπως το μεγαλύτερο καζίνο θέρετρο της Μεσογείου στη Λεμεσό, θα προσδώσουν νέα δυναμική στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη θα έχουν καθοριστικό ρόλο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην κυπριακή οικονομία και πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των στρατηγικών στόχων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ασφαλιστικός τομέας

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Ο ασφαλιστικός τομέας, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, απέδειξε ξανά πως αποτελεί βασικό πυλώνα για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. Το 2021 κατάφερε, εν μέσω ισχυρών πιέσεων, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να έχει θετικό πρόσημο στις εργασίες του. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών που έθεσαν ως προτεραιότητα τον πελάτη, τις ανάγκες και τις ανησυχίες του.

Το 2022 φέρνει αρκετές προκλήσεις στον ασφαλιστικό τομέα, με το ψηφιακό μετασχηματισμό και την πληθώρα των θεσμικών μεταρρυθμίσεων να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που προδιαγράφονται.

Το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP) αναμένεται να επιφέρει εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό, ενώ το πρότυπο IFRS17 που στοχεύει στην καλύτερη και πιο διαφανή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης μιας εταιρείας (που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2023) απαιτεί αρκετή προετοιμασία.

Την ίδια στιγμή, η πανδημία δημιούργησε νέες προκλήσεις στον κλάδο υγείας και στην ασφάλιση των εργαζομένων.

Παράλληλα, στη χώρα μας επιβάλλεται να επιταχύνουμε την ενημέρωση των πολιτών για την αξία της ασφάλισης, καθώς η υποασφάλιση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Οφείλουμε να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε την ασφαλιστική συνείδηση, την αξία της πρόληψης σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Η ψηφιοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε σήμερα ενώπιον μας. Στην Eurolife αντιληφθήκαμε γρήγορα το ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στη νέα εποχή και αρχίσαμε από πολύ νωρίς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Η πανδημία μας ώθησε να επιταχύνουμε την τεχνολογική μας αναβάθμιση, για διασφάλιση της επαρκούς εξυπηρέτησης των πελατών μας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει να επωφεληθεί αρκετά από τη σύγχρονη εποχή που δημιουργείται. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αναμένεται να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στη βιομηχανία, όπως: να προσδιορίσει καλύτερα της ανάγκες του πελάτη, να εξατομικεύσει την εμπειρία του, να διαχειριστεί καλύτερα τους κινδύνους και να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες.

Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών θα αναβαθμίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν οι ασφαλιστικές με τους πελάτες τους, καταφέρνοντας να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Οι στόχοι της Eurolife

Τι να αναμένουμε για τη δική σας εταιρεία το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Στην Eurolife, η δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που διατηρούμε με τους πελάτες μας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Ο άνθρωπος πάντα βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας και στόχος μας είναι να παραμείνουμε δίπλα στον πελάτη μας και να του προσφέρουμε σιγουριά και εξασφάλιση.

Ως ηγέτιδα και ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο ζωής στοχεύουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να οδηγούμε τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο συνεχής τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη νέων καινοτόμων ασφαλιστικών λύσεων βρίσκονται ψηλά στη στρατηγική μας.

Σημαντική πρόκληση για την Eurolife είναι επίσης η διαρκής ανάπτυξη των ασφαλιστικών μας συμβούλων, έργο που είναι σε συνεχή εξέλιξη. Η ενίσχυση της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού είναι το «κλειδί» για την ομαλή μεταφορά στη νέα εποχή.

Παράλληλα, στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, παρακολουθούμε στενά τις νέες τάσεις που εμφανίζονται στην αγορά ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις ασφαλιστικές λύσεις που επιθυμούν.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη