Από την Disney μέχρι την Paramount Pictures, αυτά είναι τα πλουσιότερα στούντιο παραγωγής στον κόσμο

Οι εταιρείες παραγωγής έχουν βγάλει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα δίνοντας στον κόσμο μερικά από τα καλύτερα αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης. Κοιτάζοντας πίσω την ιστορία του κινηματογράφου, ακόμη και στην αρχή της, όταν η τέχνη ήταν νέα για την κοινωνία και οι ταινίες δεν είχαν σούπερ σταρ για πρωταγωνιστές, η παραγωγή και η διανομή ήταν ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας. Αμέσως μετά την εφεύρεση της τέχνης της φωτογραφίας, οι κινηματογραφικές ταινίες έγιναν πραγματικότητα και ο ρόλος των εταιρειών παραγωγής στη δημιουργία ταινιών έγινε κρίσιμος σε κάθε βήμα μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος.

Η κινηματογραφική βιομηχανία, από την ίδρυσή της έχει προχωρήσει πολύ και τον 21ο αιώνα οι εταιρείες παραγωγής μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια από τις πλουσιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Ας τις γνωρίσουμε παρακάτω.

Πηγή: The Richest

1. Walt Disney Studios

Το Walt Disney Studios είναι μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής που μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο αξιόλογες ταινίες. Το Walt Disney Animation Studios είναι θυγατρική του Walt Disney Studios και έχει παράγει πολλά κλασικά κινούμενα σχέδια με την πάροδο των ετών.

Οι Pixar, Touchstone, Marvel, DisneyNature και LucasFilm είναι εταιρείες παραγωγής που ανήκουν στην Walt Disney Studios. Η καθαρή αξία της Disney το 2021 φτάνει στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια, αξία στην οποία συνέβαλε και η εξαγορά της 20th Century Fox τον Μάρτιο του 2019.

2. Universal Pictures

Η Universal Pictures είναι ίσως το παλαιότερο αμερικανικό στούντιο. Ιδρύθηκε το 1912 από τους Carl Laemmle, Mark Dintenfass και Jules Brulatour.

Η Universal Studios έχει παράγει περίπου 254 ταινίες και έχει κάνει περίπου 43.913.150.146 δολάρια σε συνολικές πωλήσεις box office παγκοσμίως. Η επίσημη καθαρή αξία της το 2021 εκτιμάται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. 20th Century Fox

Αν και η Disney απέκτησε την 20th Century Fox το 2019 για περίπου 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία παραγωγής ήταν κάποτε ανεξάρτητη. Η 20th Century Fox έχει παράγει τόσα πολλά blockbusters και κλασικά έργα που παραμένει μία από τις πλουσιότερες και πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής. Το 2013, οι ιδιοκτήτες της αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα από 20th Century Fox σε 21st Century Fox.

4. Warner Bros.

Με έδρα το Burbank της Καλιφόρνια, η Warner Bros. Pictures είναι ένας μεγάλος παίκτης στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Ιδρύθηκε το 1923 και το 2021 έχει καθαρή αξία περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5. Sony Pictures Motion Picture Group

Έχουμε συνδέσει την Sony κυρίως με ηλεκτρονικά gadget και παραγωγές βιντεοπαιχνιδιών.

Οι θυγατρικές που λειτουργούν υπό τη Sony Pictures περιλαμβάνουν το Screen Gems, το TriStar Pictures και το Sony Pictures Classics. Η καθαρή αξία της Sony Pictures Entertainment εκτιμάται σε περίπου 3,29 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

6. Paramount Pictures

Η Paramount Pictures είναι τόσο παλιά όσο η Universal Pictures. Ιδρύθηκε από τους Adolph Zukor, William Wadsworth Hodkinson και Jesse L. Lasky το 1912. Ανήκει στη μητρική εταιρεία ViacomCBS και διαθέτει μερικές θυγατρικές εταιρείες, όπως το Nickelodeon Movies και άλλα.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κλασικών ταινιών της Paramount Pictures είναι η ταινία Τιτανικός. Η εκτιμώμενη καθαρή αξία αυτής της εταιρείας παραγωγής την τρέχουσα περίοδο είναι περίπου 1,96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: FortuneGreece.com

Δειτε Επισης

Αύξηση στις εξαγωγές Γερμανίας, απροσδόκητη μείωση στις παραγγελίες τον Μάρτιο
Wall: Διερύνει το θετικό ρεκόρ του στο 5x5 o Dow
Ορκίστηκε Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά ο Πούτιν
Ρωσία: Τα πυρηνικά γυμνάσια μπορεί να ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους» της Δύσης
Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός