Πώς να συμπεριληφθείς στο 1% των πιο πλούσιων του κόσμου

Μια μελέτη αποκαλύπτει το ύψος της περιουσίας που κάποιος θα πρέπει να διαθέτει για να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, η έκθεση Knight Frank Wealth εκτιμά ότι ένα άτομο πρέπει να διαθέτει περιουσία ύψους £1,4 εκατ. για να καταταχθεί στο 1% των πιο πλουσίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, η ελάχιστη περιουσία που απαιτείται για να συμπεριληφθεί κάποιος στο 1% τον πιο πλουσίων στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιστοιχεί μόνο για την Βρετανία η οποία κατατάσσεται ενδέκατη στη λίστα με την ελάχιστη περιουσία που θα πρέπει να κατέχει κάποιος για να κατατάσσεται στο 1% των πιο πλουσίων ατόμων της χώρας του.

 

Η νέα έκθεση αποκάλυψε το ύψος του προσωπικού πλούτου που θα πρέπει να κατέχει κανείς για να θεωρείται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Από τις 20 κορυφαίες χώρες που εξετάστηκαν στη μελέτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία και το Πριγκιπάτο του Μονακό όλα κατατάσσονται πιο πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα: 

REMU: Πώλησε 2.076 ακίνητα αξίας €1,34 δις από το 2016

Mr. Bricolage: Εξοικονόμηση και δημιουργία



Ο μέσος πλούτος του πλουσιότερου 1% του Μονακό είναι περίπου £5,6 εκατομμύρια - τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το £1,4 εκατομμυρίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Μονακό δεν πληρώνουν φόρους εισοδήματος, γεγονός που τους βοηθά να κρατηθούν στην κορυφή λίστας με τους πιο πλούσιους του κόσμου.

Ο Liam Bailey, επικεφαλής της έρευνας του Knight Frank, δήλωσε: «μπορείτε να δείτε καθαρά την επιρροή της φορολογικής πολιτικής. Στη συνέχεια, έχετε το καθαρό εύρος και το βάθος της αγοράς των ΗΠΑ».

Τα ευρήματα του Knight Frank συμβάλλουν στην απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο το χάσμα του πλούτου έχει διευρυνθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ελάχιστος πλούτος για το πλουσιότερο 1% του Μονακό είναι σχεδόν 400 φορές μεγαλύτερο από ό, τι στην Κένυα, το οποίο είναι το χαμηλότερο έθνος στη λίστα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι περίπου 2εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Κένυα έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσθέσει £1,28 τρισεκατομμύρια στις περιουσίες τους, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Η Κnight Frank πιστεύει ότι η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα ξεπεράσει την παγκόσμια ανάπτυξη σε άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης μεταξύ 2020 και 2025, με την Ινδία και την Ινδονησία να καταγράφουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Η Σιγκαπούρη, όπου έχουν μεταφέρει τις επενδυτικές τους επιχειρήσεις τόσο ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν όσο και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος James Dyson, αναμένεται επίσης να δει αύξηση του αριθμού ατόμων με υψηλή εισοδηματική στάθμη.

Σχολιάζοντας την ανάπτυξη της Ασίας-Ειρηνικού, η Victoria Garrett, επικεφαλής της Knight Frank για την περιοχή, δήλωσε: «η θέση της Ασίας-Ειρηνικού ως οικοδεσπότης για κορυφαίους κόμβους πλούτου στον κόσμο ενισχύεται συνεχώς».

Η έκθεση Frank Knight έδειξε επίσης ότι το Λονδίνο έχει ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη σε ό,τι αφορά την πόλη φιλοξενίας των "dollar millionaires” με 875.000 από αυτούς να διαμένουν στο City.

Παράλληλα, η έκθεση δείχνει ότι 874.354 άτομα στο Λονδίνο έχουν περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας, αξίας άνω των £720.000, γεγονός που τους καθιστά λεγόμενους "ιδιώτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης".

Αυτό συγκρίνεται με 820.000 HNWIs στη Νέα Υόρκη και σημαίνει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους που ζουν στο Λονδίνο είναι "dollar millionaire ".

Ο Knight Frank δήλωσε ότι η άνοδος προήλθε από την αύξηση στην τιμή των ακινήτων στην πρωτεύουσα, με το μέσο σπίτι να κοστίζει £514.000, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εμπίπτουν στην κατηγορία υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Οι αδελφοί Srichand Parmanand και Gopichand Hinduja πιστεύεται ότι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο Λονδίνο. Η περιουσία τους ανέρχεται περίπου στα £16 δισεκατομμύρια - λίγο περισσότερο από τον μεγιστάνα της μουσικής Sir Leonard Blavatnik, με περιουσία £15,8 δισεκατομμύρια.

Η έκθεση Knight Frank αποκάλυψε πως το υψηλό κόστος στέγασης συνέβαλε στο να γίνουν 875.000 άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Ο Liam Bailey, επικεφαλής της έρευνας του Knight Frank, δήλωσε: «Το κύριο σημείο είναι ότι το κατώτατο όριο HNWI είναι 1 εκατομμύριο δολάρια, οπότε £720.000 και με τις μέσες τιμές κατοικιών στο Λονδίνο στις £514.000, πολλά νοικοκυριά εμπίπτουν στην κατηγορία HNWI.

«Κατά ειρωνικό τρόπο, το υψηλό κόστος στέγασης στο Λονδίνο είναι ο κύριος μοχλός για την κατηγοριοποίηση τόσων πολλών νοικοκυριών ως πλούσιων».

 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες