Ποιες αεροπορικές κάνουν την κρίση ευκαιρία

Oι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα και προσπαθούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Ο λόγος για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Ryanair Holdings Plc και Wizz Air Holdings Plc. Και οι θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τους στόλους τους.

Η Wizz Air, η τρίτη μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης μετά την Ryanair και την EasyJet Plc, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να προσθέτει αεροπλάνα, σε αντίθεση με τους αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο που επιδιώκουν να αναβάλουν τις παραδόσεις αεροσκαφών από την Airbus SE και την Boeing Co.

Η Ryanair, η οποία αντέδρασε στη διάσωση αερομεταφορέων όπως η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις παραγγελίες για επιπλέον αεροσκάφη Boeing 737 Max . Οι παραγγελίες αεροσκαφών αναμένεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά τον κλάδο των αερομεταφορών στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, καθώς η Ryanair σκαρφαλώνει στην διεθνή κατάταξη αρκετές τάξεις όσον αφορά το μέγεθος και αναμένεται να βρεθεί πίσω από τη Lufthansa έως το 2023.

Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους είναι καλύτερα τοποθετημένοι από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες καθώς εν μέσω πανδημίας έχουν σημαντικά περισσότερο ρευστό στα ταμεία ταμεία τους και αναμένεται να ανακάμψουν πρώτοι.

Αντίθετα η καθίζηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, από τα οποία εξαρτώνται οι αερομεταφορείς δικτύου, θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το 2024, αναφέρει η IATA.«Αφού περάσει η κρίση και ακολούθησε ένας πόλεμος τιμών το καλοκαίρι, η Ryanair και η Wizz ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία καθώς όλα γύρω τους συρρικνώνονται λέει ο Mark Manduca, αναλυτής της Citi στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street