Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Απουσία κατεύθυνσης από τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ολοκληρώθηκε η 1η συνεδρίαση της εβδομάδος στη Wall Street, αντικατοπρίζοντας με αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα από πλευράς επενδυτών, όσο παραμένει το αδιέξοδο αναφορικά με το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.
 
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,30%, ο S&P 500 σημείωσε υποτονική άνοδο 0,27%, στις 3.360, 47 μονάδες, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,39%,.
 
Ο Nasdaq, που σημείωσε υψηλό ιστορικό ρεκόρ για κάθε ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δέχθηκε πιέσεις από τα βαριά χαρτιά των Big Tech, Microsoft, Amazon και Facebook. Η υποχώρηση των μετοχών ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο S&P 500 περιόρισε τα κέρδη με αποτέλεσμα να παραταθεί η κατάρριψη του υψηλού ιστορικού υψηλού του για άλλη μία συνεδρίαση.
 
Μέρος του λόγου για τον οποίο ο S&P 500 συγκρατήθηκε είναι ότι οι επενδυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν προτιμούν τις μετοχές των τεχνολογικών κι αυτό τείνει να κρατάει τον S&P που κυριαρχείται από τις τεχνολογικές μετοχές.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικές εντολές με τις οποίες απεκατέστησε εν μέρει τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα.
 
Σε  συνέντευξή του στο CNBC ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ και οι Δημοκρατικοι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα αρκεί να φανούν λογικοί.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες