Η Fraport θέλει να φέρει εναέρια ταξί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η Fraport AG, η μεταφορική εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι εννοιολογικά σχέδια για υπηρεσίες ηλεκτρικών εναέριων ταξί. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Volocopter GmbH, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη δύο ατόμων με πολλαπλούς ρότορες που μπορούν να πετάξουν με πιλότο ή αυτόνομα. Το αεροσκάφος βασίζεται στην τεχνολογία των drones, κάτι το οποίο είναι φανερό και στον σχεδιασμό του.

Προσφέροντας ένα ασφαλές και ήσυχο ταξίδι χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η Volocopter GmbH δηλώνει ότι ελπίζει να αποσυμφωρήσει τους δρόμους των πόλεων, προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς με τη χρήση εναέριων ταξί. «Στο μέλλον, τα Volocopter Ports θα μπορούσαν να συνδέσουν τους υπάρχοντες αστικούς κόμβους μεταφορών με έναν ακόμα κόμβο και να προσφέρουν επιπλέον συνδέσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στην οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Fraport.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης- το οποίο υποδέχτηκε πάνω από 69 εκατομμύρια επιβάτες την περσινή χρονιά, σύμφωνα με την Fraport- θα μπορούσε να είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που θα εισάγει τέτοιου είδους τεχνολογία. Παρ’ όλα αυτά, το νομικό πλαίσιο θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος θα πρέπει να πιστοποιηθεί για επιβατική χρήση πριν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.

Τα προϊόντα της Volocopter έχουν δοκιμαστεί σε πτήσεις στο Ντουμπάι, όπου η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη χρήση αυτόνομων οχημάτων. Η Boeing και η Uber επίσης εργάζονται πάνω στα δικά τους εναέρια ταξί και το νομικό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να ενταχθούν στην αμερικανική κοινωνία.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι