Τέλος οι κυρώσεις σε τρεις εταιρείες του Ντεριπάσκα

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η επιχείρηση ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του. Η αιτιολόγηση και οι διαφωνίες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην άρση των κυρώσεων κατά της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του αλουμινίου Rusal και άλλων ρωσικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον Ολεγκ Ντεριπάσκα, προσπερνώντας την πίεση από τους Δημοκρατικούς που ήταν υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων.

Οι υποστηρικτές της διατήρησης των κυρώσεων υποστηρίζουν ότι ο Ντεριπάσκα, σύμμαχος του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει μεγάλο έλεγχο στις εταιρείες, για να αρθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Απρίλιο με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας για δράσεις της όπως η προσάρτιση της Κριμαίας, οι προσπάθειες για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές και η υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η εταιρεία ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του Ντεριπάσκα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη στα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων εταιρειών είναι ανεξάρτητα, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, που δεν είχαν επαγγελματικούς ή οικογενειακούς δεσμούς με τον Νεριπάσκα ή άλλο άτομο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες