Η SoftBank επενδύει πάνω από $1 δις στην Uber

Η Uber ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα αποδεχθεί επένδυση από τον ιαπωνικό κολοσσό SoftBank, που έχει στην κατοχή του ένα διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο αμερικανικών επενδύσεων στην τεχνολογία.
Η επένδυση θα αφορά σε ποσό μεταξύ ενός και 1,25 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του CNBC.

Μία από τις πηγές τόνισε ότι το γεγονός πως η Uber έχει δύο νέα μέλη στο συμβούλιο, την Ursula Burns, πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Xerox, και τον John Thain, πρώην CEO της Merrill Lynch, βοήθησε να κλείσει η συμφωνία με την ιαπωνική εταιρία.

Παράλληλα, το συμβούλιο ενέκρινε εχθές πρόταση για δημόσια εγγραφή της Uber το 2019. Ο νέος CEO της εταιρίας, Dara Khosrowshahi, έχει υποστηρίξει πως η Uber θα πρέπει να βγει στο χρηματιστήριο κάπου μεταξύ 2019 και 2021.

Το συμβούλιο από εδώ και στο εξής θα έχει 17 έδρες από 11, ενώ στην Softbank θα αντιστοιχούν δύο από αυτές. Οι τέσσερις που απομένουν θα είναι ανεξάρτητες και μία θα πάει σε ανεξάρτητο πρόσωπο που θα προεδρεύει. Η Burns και ο Thain, τους οποίους είχε ορίσει ο Kalanick, θα κρατήσουν τις δικές τους έδρες.

Αυτό έχει σημασία διότι επενδυτές στην εταιρία έχουν στο παρελθόν καταθέσει μήνυση ενάντια στον Kalanick, προκειμένου να τον εμποδίσουν να καλύψει αυτές τις θέσεις στο συμβούλιο.

«Σήμερα το συμβούλιο ένωσε τις δυνάμεις του, συνεργάστηκε και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς το ταξίδι της Uber στο να γίνει μια παγκοσμίου κύρους εισηγμένη εταιρία. Δώσαμε το πράσινο φως στην συναλλαγή με την Softbank και φτάσαμε σε ομόφωνη συμφωνία επάνω σε ένα νέο διοικητικό πλαίσιο που θα εξυπηρετήσει την Uber ικανοποιητικά», δήλωσε ο Travis Kalanick μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ωστόσο η νέα συμφωνία ταυτόχρονα αφαιρεί από τον συνιδρυτή Kalanick και άλλους από τους πρώτους επενδυτές της εταιρίας, πολύ μεγάλο μέρος της εξουσίας τους, κάτι στο οποίο αποσκοπούσαν τα στελέχη της Uber, ιδιαίτερα στον αφορά στον πρώην CEO.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες