Επιστροφή στην κερδοφορία για την Esprit

Η εταιρεία ειδών ρουχισμού λιανικής Esprit Holdings Ltd επέστρεψε στην κερδοφορία στο εξάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, αλλά κατέγραψε για άλλη μία φορά κέρδη που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς προσπαθεί να αναβιώσει το brand της.

Στο πρώτο μισό της χρήσης, η Esprit κέρδη 95 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (12,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) ή σεντς ΧΚ ανά μετοχή, με έσοδα 12,8 δισ. δολάρια ΧΚ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Capital IQ προέβλεπαν κέρδη 21 σεντς ΧΚ ανά μρτοχή. Στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, η Esprit εμφάνισε ζημιές 465 εκατ. δολαρίων ΧΚ ή 30 σεντς ΧΚ ανά μετοχή, και έσοδα 13,6 δισ. δολαρίων ΧΚ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αρχίζει να βλέπει σταθεροποίηση των δραστηριοτήτων της, καθώς κλείνει καταστήματα που υποαποδίδουν, μειώνει το επίπεδο των αποθεμάτων και βελτιώνει το παραγωγικό μείγμα σε μια προσπάθεια να συναγωνιστεί με τις Zara, που ανήκει στην ισπανική Inditex SA, και τη σουηδική Hennes & Mauritz.

Η Esprit το προηγούμενο έτος εμφάνισε ζημιές στο σύνολο της χρήσης για πρώτη φορά από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 1993, με τα αποτελέσματα να είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για έκτο συνεχόμενο έτος.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ronald van der Vis και ο πρόεδρος Hans-Joachim Korber, παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους το 2012, και η εταιρεία κατέφυγε στον βετεράνο της Inditex SA, τον Jose Manuel Martinez Gutierrez, για τη θέση.

Ο Martinez επαναπροσδιορίζει το focus της εταιρείας στο να μειώσει το χρόνο που μεσολαβεί από την παραγωγή των ρούχων μέχρι που φθάνουν στα καταστήματα. Έχει επίσης φέρει και άλλα στελέχη της Inditex.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία λιανικής διόρισε νέο chief product officer, τον Rafael Pastor Espuch, βετεράνο της Inditex. Ο Espuch προηγουμένως ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Zara Basic και product manager για τα υποδήματα της Zara.

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Esprit κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,9% στα 15 δολάρια ΧΚ, υπερβαίνοντας τα κέρδη της αγοράς.

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι