Novartis: Οι τρεις μάρτυρες που στηρίζουν τη δικογραφία

Ισχυρές πολιτικές αναταράξεις προκαλεί στην Ελλάδα η υπόθεση της Novartis και οι καταγγελίες των ανώνυμων μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έφτασε την Τρίτη στη Βουλή με τις οποίες επιχειρούν να εμπλέξουν 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς.
 
Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι οι καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων με τις οποίες «χτίστηκε» το κατηγορητήριο, δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο. ενώ η τελευταία την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή του μεγάλου συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από βουλευτές που είδαν την Τρίτη τη δικογραφία, οι τρεις μάρτυρες μιλούν για παράνομες πληρωμές της πολυεθνικής εταιρείας Novartis σε δέκα πολιτικά πρόσωπα.
 
Οι παράνομες πληρωμές, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, περιγράφονται ότι ανέρχονται σε ποσά που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ σε χρονικό διάστημα που ξεκινά από το 2007 και φτάνει έως το 2015. Οι πληρωμές έγιναν, προσθέτουν, με βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα ή μέσω συνεργατών.
 
Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι περίπου τα 40 από τα 50 εκατομμύρια ευρώ, διακινήθηκαν σε πολιτικούς για την υπόθεση των εμβολίων.
 
Στη δικογραφία έχουν περιληφθεί περιγραφές των ανώνυμων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες πολιτικός έλαβε σε βαλίτσες μεγάλο ποσό σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
 
Οι μάρτυρες επιχειρούν να εμπλέξουν και άλλους πολιτικούς, πρώην υπουργούς επισημαίνοντας ότι πήραν μεγάλα ποσά μέσω συνεργατών τους. Για έναν από αυτούς, υποστηρίζουν ότι έλαβε χρήματα με βαλιτσάκι και εν συνεχεία έκανε «ξέπλυμα χρήματος» μέσω εταιρείας για υπολογιστές.
 
Σε έναν άλλο υπουργό, σύμφωνα με τους ανώνυμους μάρτυρες, του έβαλαν στο σακάκι δεσμίδες με ποσό που έφτανε τις 120.000 ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές